Aktualitātes
Tukuma slimnīcai jauns datortomogrāfs

Datortomografa atklasana 1
  9.septembrī Tukuma slimnīcā svinīgi atklāts jauns 16 joslu firmas “Siemens” datortomogrāfs. Jaunās iekārtas iegādē piedalījās četri novadi - Tukuma, Kandavas, Engures un Jaunpils ar kopējo ieguldījumu 348 tūkstoši 274.55 eiro, tai skaitā Tukuma novads ar ieguldījumu 62%, kas sastāda 215 tūkstošus 930.22 eiro.


“Slimnīcai šodien ir svētki. Sākot no idejas, ka veco datortomogrāfu vajadzētu nomainīt, līdz šodienai, mēs esam strādājuši divu gadu garumā. Bija pienācis laiks, kad mēs sapratām, ka darbu varētu veikt daudz kvalitatīvāk un precīzāk. Vērsāmies pie pašvaldībām un visas četras pašvaldības piekrita ieguldīt līdzekļus, lai pacienti varētu saņemt drošākus un ātrākus izmeklējumus. Liels paldies! Paldies arī celtniecības firmai SIA Amatnieks, kas veiksmīgi sadarbojās ar firmu “Siemens” un aparāts bija īstajā laikā un vietā,” atzīmē Tukuma slimnīcas direktore Dzintra Rabkeviča.
Tukuma novada Domes priekšsēdētājs Ēriks Lukmans novēl: “Lai jums slimnīcā būtu pēc iespējas mazāk pacientu - lai visi ir veseli, bet tie, kam tas ir nepieciešams, izmeklēšana būtu ātra un kvalitatīva”.
Tukuma slimnīcas ambulatorās daļas Radioloģijas nodaļas vadītāja Liene Rozefelde izsaka pateicību slimnīcas direktorei par atsaucību, sapratni un ideju atbalstīšanu, kā arī visiem saviem darbiniekiem par ieguldīto darbu, pacietību un izturību tieši iekārtas maiņas laikā, kad nāk cilvēki ar savu vajadzību, kuru īsti nevar apmierināt. Paldies arī asistentēm, kuras īsajā apmācību laikā nāca ārpus darba laika, lai apgūtu jaunās programmas.
Iepriekšējais datortomogrāfs, kas tika uzstādīt 2006.gadā, savas funkcijas veica, bet bija morāli un fiziski novecojis.
"Salīdzinot ar iepriekš lietoto aparātu, šis datortomogrāfs var izmeklēt smalkāk un ātrāk. Jaunā iekārta ir nokomplektēta ar visām mūsdienīgākajām pacientu saudzēšanas tehnoloģijām. Ar šo iekārtu var veikt vairāk izmeklēšanas, kas ar iepriekšējo iekārtu nebija iespējams, kā piemēram angiogrāfiju, kāju angiogrāfiju. Tā ir procedūra, kas ļauj novērtēt asinsvadu stāvokli un atrast ar dažādām slimībām saistītās novirzes. No programmatūras daļas iekārtā ir tāda funkcionalitāte, ka attēli ar apstrādes iespējām pieejami jebkuram slimnīcas speciālistam savā darbavietā,” skaidro Siemens pārstāvis Jānis Apinis.
Uz jauno datortomogrāfa izmeklējumu iespējams pierakstīties zvanot uz Tukuma slimnīcas poliklīnikas rentgena nodaļu pa tālr. 63124724.

Foto galerija