Pašvaldība
Apstiprināts Tukuma novada pašvaldības vidēja termiņa attīstības plānošanas dokuments “Tukuma novada kultūrvides attīstības plāns 2020.-2025. gadam”

kulturvides att 51843782
Tukuma novada Dome projekta “ROBUST” (Rural – Urban Outlooks: Unlocking Synergies), Nr.727988-ROBUST-H2020-RUR-2016-2017/H2020-RUR-216-2 ietvaros izstrādājusi “Tukuma novada Kultūrvides attīstības plānu 2020.-2025.gadam” (turpmāk Kultūrvides attīstības plāns). Kultūrvides attīstības plāns apstiprināts ar Tukuma novada Domes 23.12.2020. lēmumu prot.Nr.27, 65.§.un ir Tukuma novada pašvaldības vidēja termiņa attīstības plānošanas dokuments, kurā noteiktas pašvaldības kultūrvides attīstības prioritātes, rīcības virzieni, uzdevumi un veicamie pasākumi.


Kultūrvides attīstības plāns veidots ar mērķi saglabāt un veicināt reģiona daudzveidīgo kultūras dzīvi, dodot iespēju pašvaldībai attīstīt efektīvāku un iekļaujošāku kultūras dzīves pārvaldības modeli, kā arī uzlabot kultūras piedāvājuma kvalitāti un pieejamību visa reģiona ietvaros.
Viens no galvenajiem izaicinājumiem Kultūrvides plāna izstrādē bija saskaņot dažādas kultūras dzīves attīstības vīzijas, lai varētu sagatavot vienotu kultūras vadības dokumentu. Šī iemesla dēļ kultūras stratēģijas izstrādes procesā tiek iesaistīts plašs novada kultūras darbinieku un kultūras pakalpojumu lietotāju loks, kā arī pētnieki un pašvaldības pārstāvji.

Pašvaldībai Kultūrvides attīstības plāns dos iespēju noteikt kultūras dzīvas prioritātes, attīstības virzienus un nodrošināt sabalansētu un ilgtspējīgu kultūras nozari Tukuma novadā.

Par Kultūrvides attīstības plāna ieviešanu, uzraudzību un izvērtējumu atbildīga Tukuma novada Dome.

Kultūrvides attīstības plāns

Pašvaldības kontaktpersona par Kultūrvides attīstības plānu:

Dace Ernšteine

Tukuma novada Domes Kultūras, sporta un tūrisma pārvaldes kultūras speciāliste

tālr.63107239, e-pasts: dace.ernsteine@tukums.lv.