Pašvaldība
Paziņojums par Tukuma novada attīstības programmas 2015.-2021.gadam Investīciju plāna (IP 2021.2) aktualizāciju

iNFORMACIJA
Atgādinām par iespēju saņemt Tukuma novada pašvaldības līdzfinansējumu ēku fasāžu atjaunošanai. Ēkas īpašnieks, to pilnvarnieks vai apsaimniekotājs var saņemt Tukuma novada Domes līdzfinansējumu fasāžu atjaunošanai ēkām, kuras atrodas Tukuma pilsētas vēsturiskajā centrā vai tā aizsardzības zonā, Tukuma novada administratīvajā teritorijā un ir valsts nozīmes kultūras piemineklis, Tukuma novada administratīvajā teritorijā valsts nozīmes kultūras pieminekļa aizsardzības zonā un ir pieejama sabiedrības apskatei, valsts nozīmes mākslas vai vēstures piemineklis vai atrodas Tukuma novada administratīvajā teritorijā un ir vietējas nozīmes arhitektūras piemineklis.

Tukuma pilsētas vēsturiskā centra robežas aizsargjoslas platumu nosaka Aizsargjoslu likums. Aizsargjoslas platums - 100m no vēsturiskā centra robežas. Gan vēsturiskais centrs, gan tā aizsargjosla ir grafiski atainota Tukuma novada teritorijas plānojumā.
Pārliecināties vai ēka atrodas vēsturiskajā centrā vai tā aizsardzības zonā var pašvaldības mājas lapā https://www.tukums.lv atverot saiti uz saistošajiem noteikumiem un tālāk atverot spēkā esošo teritorijas plānojuma redakciju (atveras portāls https://geolatvija.lv ), vai ieejot uzreiz portālā https://geolatvija.lv , vai portālā https://mantojums.lv.
Ieejot portālā https://mantojums.lv , atverot kultūras pieminekļu sarakstu, tālāk izvēloties karti, varat pietuvināt Tukuma pilsētu, kur var apskatīt grafiski atainotu gan vēsturisko centru, gan tā aizsargjoslu.
Ieejot pašvaldības mājas lapā vai portālā https://geolatvija.lv , ievadot kadastra apzīmējumu zemes vienībai meklēšanas rīka joslā un nospiežot enter, portāls piemeklēs attiecīgo zemes vienību, kartē ir attēlota Tukuma pilsētas vēsturiskā centra robeža un aizsargjoslas robeža. Līdz ar to kartē var pārliecināties, kur zemes vienība atrodas

Saistošie noteikumi par pašvaldības palīdzību ēku fasāžu atjaunošanai šeit