Pašvaldība
No 29.maija Covid-19 analīžu veikšana tiek atsākta Pauzeru pļavā

modulis
No 29. maija Centrālās laboratorijas Covid-19 analīžu veikšanas vieta atrodas Tukumā, Pauzeru pļavās.

Kā jau iepriekš informēts, lai pieteiktos valsts apmaksātā Covid-19 testa veikšanai, ir jāsazinās ar savu ģimenes ārstu, kurš nosūtīs uz analīzēm, vēlāk laboratorijas speciālisti sazināsies ar pacientu un informēs par izmeklējuma veikšanas laiku un vietu.

Savukārt iedzīvotāji, kuri ir atgriezušies no ārzemēm, analīzēm var pieteikties paši, zvanot uz tālruņa numuru 8303. Tālruņa darba laiks ir katru dienu no plkst. 9:00 līdz plkst. 18:00.
Plašāka informācija par to, kam tiek veiktas valsts apmaksātas Covid-19 analīzes un kā tām pieteikties pieejama šeit: https://spkc.gov.lv/lv/tavai-veselibai/aktualitate-par-jauno-koronavi/valsts-apmaksatas-covid-19-ana1/

Personām, kuras neatbilst SPKC noteiktajiem valsts apmaksātu analīžu kritērijiem, un kuras tomēr vēlas pārbaudīties, iespējams pieteikties analīžu veikšanai par maksu, zvanot uz tālruņa numuru 8303.

Līdzi obligāti jābūt personu apliecinošam dokumentam.

Laikā, līdz tiek saņemti analīžu atbilžu rezultāti,  jāievēro drošības pasākumi un jāvēro savs veselības stāvoklis.

Ja veselības stāvoklis strauji pasliktinās, tad nekavējoties ir jāsazinās ar savu ģimenes ārstu, savukārt dzīvības apdraudējuma gadījumā, kad slimības simptomi ir smagi (ļoti augsta temperatūra, elpas trūkums) jāzvana uz NMPD ārkārtas tālruni 113. Šādās situācijās pie pacienta dosies NMPD brigāde, kas nepieciešamības gadījumā nogādās pacientu slimnīcā.

Plašāka informācija par COVID-19, arī padomi par karantīnu, pašizolēšanos un rīcību, kas pasargā no saslimšanas, pieejama Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) mājaslapā www.spkc.gov.lv. Tāpat jautājumu gadījumā iedzīvotāji var zvanīt uz SPKC informatīvo tālruni 67387661. Uzziņas, individuālas konsultācijas SPKC informatīvā tālruņa darbinieki sniedz darba dienās plkst. 8:30 - 19.00, bet brīvdienās plkst. 9:00 - 17.00.