Pašvaldība
Uzņēmēju biznesa saiets Tukumā pulcē kuplu skaitu dalībnieku

Uznemeji Abava
Latvijas lielākās uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) sadarbībā ar Tukuma novada pašvaldību un Tukuma uzņēmēju klubu 10. jūlijā organizēja uzņēmēju saietu, kura ietvaros notika LTRK Kurzemes padomes sēde un Kurzemes Biznesa kluba pasākums. To apmeklēja vairāk nekā 45 reģiona uzņēmēji un nozaru eksperti, diskutējot par dažādām aktualitātēm un biznesa attīstību.

Dienas pirmajā pusē notika LTRK Kurzemes Padomes sēde, kur piedalījās padomes locekļi no visām Kurzemes pilsētām un LTRK Politikas daļas direktora vietnieks Jānis Lielpēteris. Tika pārrunāts pirmajā pusgadā padarītais, iniciēto un virzīto problēmjautājumu progress, aktualizējot tādas tēmas kā administratīvi teritoriālā reforma, zvērinātu tiesu izpildītāju darbs, ātro kredītu ietekme uz reģionu utt.

Biznesa kluba ietvaros Tukuma novada pašvaldības priekšsēdētājs Ēriks Lukmans iepazīstināja ar jaunākajām pilsētvides un ekonomikas aktualitātēm, kā arī diskutēja ar klātesošajiem uzņēmējiem, atbildot uz viņu jautājumiem. Tukumā pretēji citviet valdošam demogrāfijas kritumam, vērojams stabils jaundzimušo skaita pieaugums, kas pozitīvi ietekmē visu pilsētas ekonomiku. Tiek būvēti jauni bērnudārzi, pārbūvētas ielas un attīstīti citi projekti, lai gan biznesam, gan iedzīvotājiem vide būtu piemērota dzīvošanai un attīstībai. “Kopumā varu sacīt, ka sadarbība ar LTRK ir izvērtusies ļoti veiksmīga. Mums kā pašvaldībai ar biedrību ir noslēgts arī sadarbības līgums, kas palīdz nodrošināt uzņēmējiem saikni ar pašvaldību,” saka Ē.Lukmans, piebilstot, ka šādi pasākumi neformālā gaisotnē, kas aptver kā lietišķu informāciju, tā arī patīkamas sarunas, palīdz risināt daudz un dažādus jautājumus.

Savukārt viesis – Ādažu uzņēmēju biedrības valdes priekšsēdētājs Uldis Štēbelis, stāstīja par Ādažu novada industriālo attīstību un būtisko iedzīvotāju skaitu pieaugumu, kas palielinājies par aptuveni 3000, līdz ar NATO lēmumu palielināt militārās bāzes Ādažos kapacitāti.

LTRK Kurzemes biznesa klubs šoreiz tika rīkots SIA “Abavas dārzi” vīna darītavā, kuras īpašnieks Mārtiņš Barkāns stāstīja par veiksmēm, neveiksmēm, investīcijām un ieguldīto laiku darbā ar eksporta valstīm, lai ieinteresētu Amerikas, Japānas, Krievijas un citu lielvalstu tirgus.

LTRK Kurzemes biznesa pasākumi tiek regulāri rīkoti ar mērķi diskutēt par uzņēmējdarbības aktualitātēm un iespējām reģionā, veicināt biznesa kontaktu veidošanos starp uzņēmējiem, kā arī informēt par atbalsta pieejamību veiksmīgai biznesa attīstībai.

Informāciju sagatavoja: 
Rūta Grikmane
Sabiedrisko attiecību konsultante
Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera