Pašvaldība
Jaunie līderi tiekas Tukumā

Jauno lideru tiksanas
2. maijā, Tukuma Ledus hallē bija sabraukuši jaunieši no Pierīgas skolu pašpārvaldēm, jauniešu padomēm, jauniešu organizācijām un neformālajām jauniešu grupām, lai kopā ar “Eurodesk Latvia” reģionālo koordinatoru, jauniešu organizāciju “Creative Minds for Culture” un Tukuma novada Multifunkcionālo jaunatnes iniciatīvu centru, pasākumā "Jauno līderu tikšanās" attīstītu Pierīgas reģiona jauniešu sadarbības tīklu, dalītos pieredzē, iedvesmotos un dažādās meistarklasēs atraktīvi papildinātu savas zināšanas un prasmes.

Pasākumā Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2018. gadam projekta “Jauniešu iniciatīvu un līdzdalības ABC” dalībnieki prezentēja rezultātus, dalījās pieredzē un vadīja aktivitātes par līdzdalību. Projekta mērķis bija atbalstīt jauniešu iniciatīvu un veicināt jauniešu izpratni par līdzdalības iespējām iesaistei jaunatnes organizāciju aktivitātēs, ko īstenoja jauniešu organizācija “Creative Minds for Culture” sadarbībā ar Tukuma novada Izglītības pārvaldi un Tukuma novada Multifunkcionālo jaunatnes iniciatīvu centru. Jaunieši izzināja to, kā viņi var iesaistīties lēmumu pieņemšanā, uzklausīja pieredzes un iedvesmas stāstus no Latvijas Karsēju sporta federācijas un Tukuma ielu vingrošanas sporta biedrības pārstāvjiem, veidoja motivējošus video, aicinot vienaudžus būt pilsoniski aktīviem un līdzdarboties. Pasākumā jaunieši iepazinās ar programmas “Erasmus+: Jaunatne darbībā” un “Eiropas Solidaritātes korpuss” iespējām, diskutējot par Eiropas Jaunatnes nedēļas tēmu “Demokrātija un es”. Paldies ikvienam jaunietim un sadarbības partneriem par piedalīšanos, par pasākuma organizēšanu, par aktīvu līdzdalību un jaunām atklāsmēm piepildītu dienu!

Plašāka informācija par jauniešu līdzdalības iespējām ir pieejama - www.mindsforculture.com, www.facebook.com/CreativeMindsforCulture un www.facebook.com/Tukumanovadajauniesiem.

Jaunie lideri logo

Informāciju sagatavoja:
Projekta publicitātes aktivitāšu koordinatore
Linda Kalniņa-Roderte