Pašvaldība
Ar “CEMEX Iespēju fonda atbalsts” Tukuma novadā turpinās īstenot Latvijas simtgadei veltītas iniciatīvas

Cemex fonds
Nodibinājums "CEMEX Iespēju fonds" ir SIA CEMEX izveidota iniciatīva, kuras mērķis ir atbalstīt vietējās sabiedrības iniciatīvas novados, kuros atrodas uzņēmuma struktūrvienības, ļaujot pašiem iedzīvotājiem lemt par attīstības prioritātēm. 2008. gadā fonds ieguvis sabiedriskā labuma statusu.

Konkursā kopā atbalstīti 7 projekti un aktivitātes, kas sasaucas ar Latvijas valsts simtgades svinību virsmērķi un uzdevumiem, kā arī aktivitātes, kas dažādo, uzlabo, sekmē un attīsta Talsu un Tukuma novadu iedzīvotāju dzīves kvalitāti un vidi.

Ar fonda atbalstu Tukuma Raiņa ģimnāzijas atbalsta biedrība izveidos pārvietojamu āra klasi Tukuma Raiņa ģimnāzijā, lai veicinātu iespēju skolēniem mācību stundas pavadīt svaigā gaisā. Savukārt Talsu pensionāru biedrība iegādāsies klavieres un izveidos muzikālo interešu klubu, kur būs iespēja sanākt kopā un izdziedāt mīļākās dziesmas, bet Spāres Evaņģēliski luteriskā draudze izgatavos āra informācijas stendu un organizēs trīs pārgājienus pa Spāres pagasta apkārtni. Jaunmoku pils kultūrvēsturiskā kompleksa saglabāšanas un kultūras veicināšanas biedrība "Aleja" Jaunmoku pils parkā veiks labiekārtošanas darbus, izveidojot pastaigu taku "Ziedu ceļš" un divas krāsu puķu dobes. Turpretim biedrība "Tavai izaugsmei" iegādāsies specializētu inventāru un organizēs vingrošanas nodarbības Tukumā. Biedrība "Tukuma Domu biedri" organizēs apmācības Tukuma senioriem veiksmīgai tehnoloģiju apguvei, bet biedrība "Radošo personību klubs LIGZDA" Tukumā organizēs dažādas radošās nodarbības, kā keramikā, šūšanā, tekstila apdrukā apvienojot tajās dažādu paaudžu dalībniekus.

Projektus vērtēja komisija, kuru veido pa vienam sabiedrības pārstāvim no Talsu un Tukuma novadiem un trīs CEMEX pārstāvji. Trijās kārtās komisija izvērtēja 19 projektu pieteikumus. Kopējā konkursa aktivitātēm pieejamā summa – 4500,00 EUR. Atbalstīto projektu aktivitātes tiks īstenotas laikā no 2019. gada 1. janvāra līdz 2019. gada 30. jūnijam.