Pašvaldība
Diskusija: “Vai vēzi var izārstēt?”

vai vezi var izarstet 1 min page 001 724x1024
Š.g. 28. novembrī, plkst. 17:30 Tukuma novada domes konferenču zālē notiks diskusija ar iedzīvotājiem “Vai vēzi var izārstēt?”


Pasākums notiek skolu veselības veicināšanas vēža profilakses projekta “Apaļš kā pūpols!” ietvarā un to kopīgi organizē nodibinājums “O fonds” un Tukuma novada dome. Projekts notiek jau otro gadu un to finansiāli atbalsta “O fonda” padomes goda locekle, Kanādas latviete Anda Sīpoliņa.
Pasākuma gaitā runāsim par jaunākajām iespējām vēža diagnostikā un ārstēšanā,  kā arī par finansējuma pieejamību ārstēšanas procesā, demonstrēsim 6 minūšu garu video filmu “Soli pa solim” par atgriešanos dzīvē pēc terapijas un būs pieejami Slimību profilakses un kontroles centra informatīvie materiāli.
Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja uzdot nozares profesionāļiem sev interesējošus jautājumus saistībā ar diskusijas tēmu.

Diskusijā piedalīsies:
Anita Zolmane, Veselības ministrijas Nacionālā veselības dienesta Kurzemes nodaļas vadītājas vietniece
Vilnis Sosārs, Latvijas onkoloģijas centra Paliatīvās aprūpes nodaļas vadītājs, “O fonda” padomes loceklis

Pasākuma starpbrīdī notiks projekta “Apaļš kā pūpols!” vecāko klašu skolēnu darbu izstādes vērtēšana. Projektā piedalās Tukuma Raiņa ģimnāzija, Tukuma 2. vidusskola un Zemgales vidusskola.
Laipni aicināti visi! Ieeja bez maksas.

Kopš pagājušā gada  pavasara “O fonda” galvenais darbības mērķis ir  veicināt efektīvas diagnostikas un ārstēšanas pieejamību onkoloģiskajiem pacientiem. Šajā laika posmā, īstenojot četras atbalsta programmas, aptuveni 200 vēža pacientiem ir segtas diagnostikas un ārstniecības izmaksas un aktīva kopdarba rezultātā ir panākta limfomas pacientu PET/CT izmeklējuma iekļaušana valsts kompensējamo izmeklējumu sarakstā. „O fonda” pirmsākumi meklējami 1993. gadā, kad nevalstisko organizāciju nodibināja Nīderlandes Oranje fonds.
Sīkāka informācija: mob.: 25631428, www.ofonds.lv