Pašvaldība
Tukuma bibliotēkā aktivizēta pieeja četrām EBSCO datubāzēm

new piktochart 31616352
Labas ziņas visiem bibliotēkas apmeklētājiem!

Ar šodienu ir aktivizētas bezmaksas demo versijas  četrām  EBSCO pilnteksta datubāzēm MasterFILE Premier, Consumer Health Complete, Science Reference Center un Hobbies & Crafts Reference Center. Bezmaksas pieejas tiks nodrošinātas līdz 31.oktobrim.

Sīkāk par datu bāzēm:

 datu1MasterFILE Premier  piedāvā  pilna teksta žurnālus, grāmatas un pirmavota dokumentus.  Šī datubāze satur pilna apjoma tekstus no žurnāliem un publikācijām par dažādām nozarēm, piemēram, bizness, veselība, izglītība, zinātne, kultūra. Datubāze papildināta ar  kvalitatīviem attēliem, kartēm un karogiem. Satura apjoms ir  vismaz  1,600 pilna teksta žurnāli un laikraksti, 440 pilna teksta grāmatas ar atsaucēm un  73,000 pirmavotu dokumenti.

datu2Hobbies & Crafts Reference Center piedāva detalizētas "dari pats" instrukcijas un radošas idejas  dažādu sfēru hobijos.  Pilna teksta publikācijas no vadošajām rokdarbu un hobiju grāmatam, žurnāliem. Rakstos ir aptvertas idejas zīmēsanai, rokdarbiem, kolekcionēšanai, dekorēšanai, mājas un dārza labiekartošanai, bērnu radošjam darbnīcām, tēlotajmākslām u.c..

 datu3Science Reference Center ir izveidots, lai apmierinātu katra izgudrotāja vēlmes. Datubāze satur simtiem zinatniskos žurnālus, laikrakstus, enciklopēdijas, grāmatas ar atsaucēm un iespaidīgu attēlu kolekciju.  Raksti par bioloģiju, ķīmiju,  zemes un kosmosa izpēti, enerģētiku, vides pētniecību, tieslietām, medicīnu, psiholoģiju, inženierzinātni, socioloģiju u.t.t.. Papildus tiek piedāvātas augstas kvalitātes zinātnisko attēlu datu bāzes.

datu4Consumer Health Complete tiek nodrošināts ar pētījumiem un informāciju veselības un medicīnas nozarē.  Pieejamo materiālu saturs aptver gan profesionāli zinātniskos medicīnas segmentus, gan visaptverošas labsajūtas un medicīnas perspektīvas.

Datubāzes būs pieejamas EBSCO platformā http://search.ebscohost.com/  izmantojot Tukuma bibliotēkas IP adresi vai izmantojot attālo piekļuvi no mājas datoriem un mobilajām ierīcēm ar bibliotēkā izsniegtu kodu.