Pašvaldība
Paziņojums par Tukuma novada attīstības programmas 2015.-2021.gadam Investīciju plāna (IP 2021.2) aktualizāciju

iNFORMACIJA
2018. gada 28. martā SIA “AAS “Piejūra”” uzsāka sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Piejūras reģionā. Liela daļa šī reģiona iedzīvotāju ir noslēguši līgumus, līdz ar to, var saņemt uzņēmuma sniegtos pakalpojumus. Līgums ir jānoslēdz ikvienam iedzīvotājam, gan tiem, kuriem iepriekš šo pakalpojumu sniedza SIA „Eco Baltia vide”, gan arī tiem, kuriem pakalpojums aktuāls ir kļuvis tikai šobrīd. Līgumus var noslēgt:
- klātienē, apmeklējot AAS “Piejūra” biroju Tukumā, Rīgas ielā 1. Biroja darba laiks katru darba dienu no 09.00 līdz 17.00. Kontakttālrunis: 63123306;
- elektroniski, rakstot uz e-pastu: info@piejuraatkritumi.lv.

Ja līgums netiks noslēgts, pašvaldības policija, apsekojot attiecīgā reģiona īpašumus, var sastādīt administratīvā pārkāpuma protokolu, par novada saistošo noteikumu neievērošanu.
AAS “Piejūra” apsaimnieko arī dalīto atkritumu vākšanas laukumus. Liela daļa aktīvi šķiro PET un stikla pudeles, kuras izmet attiecīgajos konteineros (PET – dzeltenajos un stiklu - zaļajos). Ik pa laikam saņemam informāciju no iedzīvotājiem, ka šie konteineri ir pārpildīti un tos vajadzētu iztukšot biežāk, it īpaši vasaras sezonā. Aktīvās sezonas laikā (maijs-septembris) dalīto atkritumu konteineri tiek iztukšoti divreiz biežāk, salīdzinot ar pārējiem gada mēnešiem (oktorbis - aprīlis).
Svarīgi, lai pirms PET pudeļu izmešanas šķiroto atkritumu konteinerā, tās tiktu saplacinātas! Saplacinātas pudeles konteinerā aizņems mazāk vietu, līdz ar to, konteiners tik ātri netiks piepildīts.
Atkritumu šķirošana nebeidzas vien ar to, ka tie mājās tiek sašķiroti, salikti maisiņos, nogādāti uz šķirošanas laukumiem un, šajos pašos maisiņos, sašķirotais materiāls tiek atstāts pie zaļajiem un dzeltenajiem konteineriem. Sašķirotie atkritumi ir arī jāievieto attiecīgās krāsas konteinerā. Nereti konteiners ir pustukšs, tomēr, tam apkārt ir maisu kaudzes, radot maldinošu iespaidu par tā piepildījumu.
SIA “AAS “Piejūra”” piedāvā fiziskām un juridiskām personām, visās pārkraušanas-šķirošanas stacijās (Tukumā, Jūrmalā, Rojā), pārkraušanas stacijā Kandavā un poligonā “Janvāri”, bez maksas nodot šādus atkritumu veidus: papīru, kartonu, makulatūru; tetrapakas, elopakas; stikla iepakojumu (pudeles, burkas); plastmasas iepakojumu (PET pudeles, maisiņi, plēve, sadzīves ķīmijas pudeles un kannas); metāla iepakojumu (metāla kārbas, bundžas, vāciņi); sadzīves elektrotehniku (ledusskapji, plītis, televizori, datori, veļas mazgājamās mašīnas u.c.); metāllūžņus.

Uzņēmuma mājaslapā (www.piejuraatkritumi.lv) var iepazīties ar cenām par maksu nododamajiem atkritumiem.

AAS “Piejūra” kontaktinformācija
E-pasts: info@piejuraatkritumi.lv
Tel.nr.: +371 63123306