Pašvaldība
Atklāta 3. pieteikšanās kārta ES fondu pieaugušo izglītības projektā “Nodarbināto personu profesionālās kompetences pilnveide”

ES sociālais fonds

Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) 15.augustā atklāja trešo pieteikšanās kārtu ES fondu pieaugušo izglītības projektā “Nodarbināto personu profesionālās kompetences pilnveide”. Šajā pieteikšanās kārtā strādājošie un pašnodarbinātie, kā arī jaunie vecāki, kuri atrodas bērna kopšanas atvaļinājumā, saglabājot darba attiecības, vecumā no 25 gadiem var izvēlēties paaugstināt savu profesionālo kompetenci un konkurētspēju 11 dažādās tautsaimniecības nozarēs, piesakoties mācībām līdz 17.septembrim 70 izglītības iestādēs visā Latvijā.

Kopumā šajā kārtā iedzīvotāji var izvēlēties apgūt ap 100 dažādām prasmes un kvalifikācijas, kuras izglītības iestādes piedāvā mācīties vairāk nekā 400 dažāda garuma un satura izglītības programmās. Visvairāk mācību iespēju šajā kārtā ir elektronisko un optisko iekārtu ražošanas un IKT nozarē, metālapstrādē, mašīnbūvē un mašīnzinībās, kā arī transporta un loģistikas nozarē. Piedāvāto mācību nozaru klāstā ir arī ēdināšanas pakalpojumi un tūrisms, kokrūpniecība, enerģētika, būvniecība, tekstilizstrādājumu, apģērbu, ādas un ādas izstrādājumu ražošana, drukas un mediju tehnoloģijas, ķīmiskā rūpniecība, pārtikas rūpniecība un lauksaimniecība.

 VIAA direktore Dita Traidās:

“Kopš pirmās pieteikšanās kārtas izsludināšanas pērn rudenī šajā projektā iesaistījušies jau vairāk nekā 8000 strādājošo. Līdz šim pieprasītākās tautsaimniecības nozares, kurās arī ir visvairāk mācību dalībnieku, ir elektronisko un optisko iekārtu ražošana un IKT, kā arī būvniecība. Trešā pieprasītākā ir transporta un loģistikas nozare, kas strauji attīstās. Šīs ir Latvijas ekonomikai prioritāras nozares, kurās kvalificēta darbaspēka trūkums ir visaktuālākais. Strādājošo iedzīvotāju iesaistīšanās, kā arī izglītības nozares un darba devēju sadarbība šī projekta īstenošanā ir pozitīvs signāls darba tirgum, kas apliecina, ka iecere ir attaisnojusies.”

Plašāk par projektu lasi: www.macibaspieaugusajiem.lv , www.viaa.gov.lv ,  kā arī www.tip.edu.lv

ES fondu projekta “Nodarbināto personu profesionālās kompetences pilnveide” mērķis ir pilnveidot nodarbināto personu profesionālo kompetenci, lai laikus novērstu darbaspēka kvalifikācijas neatbilstību darba tirgus pieprasījumam, veicinātu strādājošo konkurētspēju un darba produktivitātes pieaugumu. To finansē Eiropas Sociālais fonds un Latvijas valsts, sešu gadu laikā līdz 2022. gada 31. decembrim ieguldot vairāk nekā 25 miljonus eiro.

Kontaktinformācija pašvaldībā

Projekta koordinators: Angelika Dembovska, 

angelika.dembovska@tukums.lv, 25433432

Konsultācijas klātienē Tukuma novada Izglītības pārvaldē,      2.stāvā, 208.kabinetā,Šēseles iela 3, Tukumā

Projekta īstenošanas pamats

ES fonda projekts Nr. 8.4.1.0/16/I/001 “Nodarbināto personu profesionālās kompetences pilnveide”, kura īstenošanu regulē  15.07.2016. Ministru kabineta noteikumi Nr. 474 “Darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 8.4.1. specifiskā atbalsta mērķa “Pilnveidot nodarbināto personu profesionālo kompetenci” īstenošanas noteikumi”