Pašvaldība
Plānotie ielu remontdarbi Tukuma pilsētā 2018.gadā

IMG 4648
Līdz ar pavasara atnākšanu un sniega nokušanu aktuāls kļūst jautājums par ielu remontdarbiem. Kā ierasts, pašvaldība ik pavasari veic ielu bedrīšu remontu, taču katru gadu tiek plānoti arī citi ielu izbūves, grantēto ielu un ceļu atjaunošanas darbi.

Šogad saskaņā ar Tukuma novada pašvaldības 2018.gada budžeta sadaļu par ielu un ceļu infrastruktūras uzturēšanu Tukuma pilsētā plānots veikt šādu bezseguma ielu izbūvi, grantēto ielu un ceļu atjaunošanu:
- realizējot ūdenssaimniecības projektu, izbūvēt bezseguma posmu no Ziedoņa ielas līdz Saules ielai un pārbūvēt Tilta ielas krustojumu ar Rīgas ielu;
- izbūvēt lietus ūdens novadīšanas sistēmu Bērzu ielā, jo lietus ūdens appludina Bērzu ielai piegulošos nekustamos īpašumus. Izbūvējot lietus ūdens novadīšanas sistēmu, ieteicams ielu klāt ar cieto segumu – asfaltu. Bērzu ielā ir izbūvētas komunikācijas – ielu apgaismojums, ūdensvads un kanalizācija;
- realizējot Kurzemes ielas I kārtas rekonstrukciju Progresa ielā (posmā no Kurzemes ielas līdz Kalna ielai), izbūvēt lietus ūdens novadīšanas sistēmu, jo lietus ūdens appludina Progresa ielai piegulošos nekustamos īpašumus;
- izbūvēt bezseguma posmu, sakārtot lietus ūdens novadīšanas sistēmu Rūdas ielā (posmā no Straumes ielas līdz Vilkājas ielai), izbūvējot grāvjus un caurtekas. Rūdas ielas izbūve nepieciešama, lai pēc Slocenes upes tilta remonta nodrošinātu alternatīvu piekļuvi esošajiem nekustamajiem īpašumiem Straumes ielā.

Šogad tiks veikti arī Kurzemes ielas rekonstrukcijas projekta pirmās un ceturtās kārtas būvdarbi, ko finansēs no pašvaldības budžeta un aizņēmuma līdzekļiem. Pirmā kārta paredz Talsu–Kurzemes–Tirgus ielu krustojuma pārbūvi, Kurzemes–Mednieku–Pavārkalna ielu krustojuma rekonstrukciju un Kurzemes ielas rekonstrukciju līdz Progresa ielai. Ceturtajā kārtā paredzēta lietus ūdens novadīšanas sistēmas izbūve no Kurzemes ielas pa Putniņu ielu līdz Laustiķa pļavai. Otrā un trešā kārta tiks realizēta nākamajos gados, piesaistot valsts līdzfinansējumu.

Drīzumā tiks uzsākta Stacijas ielas un Dāņu ielas posmu rekonstrukcija, pārbūves un jaunas ielas izbūve Kandavas–Stacijas ielu mikrorajonā pie uzņēmuma “CSK steel”. Projektu finansē no ES fonda līdzekļiem uzņēmējdarbības atbalstam.

Projekta “Degradētās teritorijas sakārtošana Jauntukuma mikrorajonā” ietvaros turpinās būvdarbi Slocenes ielā, pārbūvējot to posmā no krustojuma ar Jelgavas ielu līdz īpašumam Slocenes ielā 4, paredzot rekonstruēt un paplašināt Slocenes ielas brauktuvi, nobrauktuves un gājēju celiņu (kopumā 312 m garumā), pārbūvēt kanalizācijas trasi un ielas apgaismojumu.
Par vienlaidus asfalta segumu atjaunošanu tiks lemts maija vai jūnija Saimniecības un uzņēmējdarbības veicināšanas komitejā.