Pašvaldība
Ēnu diena Tukuma novada Domē

IMG 9424

14. februārī norisinājās Ēnu diena, kur ēnotājiem bija iespēja atnākst pie mums uz Tukuma novada Domi un iepazīt pašvaldības darbinieku ikdienu.

Tukuma Domē ēnu dienā viesojās 17 jaunieši. Savas “ēnas” ieguva arhitekti, pašvaldības policija, sabiedriskās attiecības un arī Domes priekšsēdētājs.

Šogad ēnu diena bijusi īpaši interesanta. Arhitekti ar jauniešiem paviesojās Tukuma 3.pamatskolas būvlaukumā un tiem bija iespēja apskatīt un pašiem arī izjust, cik arhitekta darbs var būt plašs un specifisku zināšanu pārpilns. Domes priekšsēdētājs Ēriks Lukmans ar jauniešiem devās uz interviju ar Ansi Bogustovu Latvijas Radio 1. Priekšsēdētāja ēnotājiem papildus tika novadīta neliela ekskursija pa Latvijas Radio namu un bija iespēja iepazīties arī ar radio darbinieku ikdienu. Savukārt pašvaldības policijā jaunieši devās līdzi uz izsaukumiem un vēroja pilsētā notiekošo caur kamerām.

Ēnu diena ir pasaulē atpazīstama Junior Achievement programma, kuras laikā 1.-12.klašu skolēniem tiek dota iespēja 4-6 stundu garumā vērot interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu. Programmas mērķis ir iepazīstināt jauniešus ar dažādu nozaru profesijām, lai palīdzētu tiem izvēlēties sev tīkamāko un piemērotāko nākotnes profesiju.

Foto no pašvaldības Facebook konta