Pašvaldība
Pūres pagasta uzņēmēji tiekas ar valsts un pašvaldības amatpersonām

IMG 9229

Vakar, 17. janvārī Pūres pagasta uzņēmēji tikās ar valsts un pašvaldības amatpersonām, lai pārrunātu šogad tik aktuālos jautājumus par pašvaldības autoceļiem un to uzturēšanu.

Tikšanos atklāja Pūres pagasta pārvaldes vadītāja Santa Heimane, viņa informēja klātesošos par autoceļu nozīmi uzņēmējdarbības attīstībā un pieejamo finansējumu šajā jomā.


Satiksmes ministrs Uldis Augulis pastāstīja par plānoto finansējumu un gaidāmajiem ceļu remontdarbiem. Ministrs īsi ieskicēja, ka tiks strādāts pie īpašas sistēmas, kas palīdzēs efektīvāk plānot prioritātes ceļu rekonstrukcijas jomā.

Savukārt Tukuma novada Domes priekšsēdētājs Ēriks Lukmans klātesošajiem stāstīja par pašvaldības plāniem autoceļu jomā, nākamā gada budžetu un paredzēto teritorijas plānojuma atvēršanu. 

Tikšanos noslēdza Latvijas Zemnieku savienības priekšsēdētājs Augusts Brigmanis, pastāstot par jau notikušajām un gaidāmajām izmaiņām lauksaimniecības nozarē. Īpaši aktīva diskusija izvērtās jautājumos par nodokļu reformu, diskusijas dalībnieki norādīja uz problēmām šajā jomā, it īpaši jautājumos par PVN "reverso" (apgriezto) maksāšanas kārtību.

Valsts un pašvaldības amatpersonas kopā ar uzņēmējiem klātienē apskatīja arī vairākus rekonstruētos lauku ceļus un tikās ar SIA “STRABAG” pārstāvjiem.