Pašvaldība
Tukums Andrihovā

Andrychow2

No 1. - 4. septembrim Tukuma novada delegācija projekta “The European Union program „Europe for Citizens 2014 – 2020” Still United? Europe in the shadow of new borders. Life at the crossroads...” (Joprojām vienoti? Eiropa jaunu robežu ēnā. Dzīve krustcelēs...) viesojās Polijas sadraudzības pilsētā Andrihova.

Projekta galvenais mērķis bija mēģināt izprast proverbālo robežu un “sienu” problēmu, kas šajā ekonomiskās krīzes laikā sāk rasties Eiropiešu domās. Vai dzīvošana šo pieaugošo mentālo "robežu" ēnā ir saderīga ar vienotās Eiropas idejām?

Delegācijas no Andrihovas (PL), Brečslavas (CZ), Falkirk (GB), Isny im Allgau (DE), Izjum (UA), Khoni (GU), Landgraaf (NL), Priverno (I), Stará Ľubovňa (SK), Storozhynets (UA), Tukuma (LV), vērtēja ko katrs kā indivīds var darīt, lai novērstu to ,ka populisti veido “sienas” pilsoņu prātos, lai uzsāktu Eiropas sadrumstalotību? Šīs tikšanās galvenais mērķis bija apkopot visus viedokļus un pieredzi, kas iegūta visa projekta laikā, kā arī apspriest solidaritātes jautājumus krīzes laikā un tās ierobežojumus, kurus arvien biežāk izvirza eiroskeptiķi.

Šogad Tukuma sadraudzības pilsēta Andrihova svin savu 250 gadu jubileju. Sveicam savus draugus Andrihovā! Vēlam Andrihovas pilsētai un iedzīvotājiem labklājību, uzplaukumu un panākumus!

banner ENG

Landgraaf