Pašvaldība
Smukuma seminārs 2017 Tukumā

Šā gada 7.oktobrī Tukumā notiks Smukuma seminārs – pasākums visiem ziedu mīļotājiem un dārzu cienītājiem.

Šis būs jau otrais Smukuma seminārs, kuru organizē Tukuma novada pašvaldība. Pirmais notika pirms gada un tā uzmanības centrā atradās roze. Šogad Smukuma semināra centrā būs sīpolpuķes.

Iedvesmu šim pasākumam deva tulpju šķirne, kas izveidota speciāli Latvijas simtgadei. Tādēļ kā viena no runātājām seminārā būs SIA “Onava” puķu speciāliste Anita Onkele, kura stāstīs par sīpolpuķu jaunākajām šķirnēm, tai skaitā unikālo Latvijas simtgades tulpi, un tendencēm to stādīšanā, lai pavasarī tās ikvienu priecētu ar krāšņiem ziediem. Semināru ar stāstījumu par gladiolām un īrisiem papildinās selekcionārs Laimonis Zaķis, kura sīpolpuķu dārzs skatāms tepat Tukuma pusē – netālu no Rīgas–Ventspils šosejas starp Tukumu un Kandavu. Savukārt Talsu tūrisma informācijas centra vadītāja un vienlaikus vides gide Inese Roze pastāstīs par skaistākajiem Kurzemes dārziem, kurus dažkārt tā vien gribas nosaukt par “paradīzes” dārziem.

Smukuma semināra noslēgumā tiks apbalvoti visi tie tukumnieki, kuru veikumu – skaistākos dārzus, krāšņākos ziedu stādījumus, izrotātākos balkonus – apskatīja un vērtēja īpaša žūrija, lai atrastu 2017.gada titula “Tukuma Smukums” īpašniekus. Visus pasākuma apmeklētājus sagaida arī pārsteigums – improvizēta loterija, kuras uzvarētājs balvā iegūs vērtīgu dārza piederumu komplektu.

Pasākuma sākums pulksten 10.00 Tukuma novada Domes ēkā, Talsu ielā 4, Tukumā. Ieeja no automašīnu stāvlaukuma puses (Dienesta ieejas). Pasākumā ieeja ir bez maksas.

Laipni gaidīts ikviens tukumnieks, novadnieks un visi, kurus interesē dārzu māksla!

Tukuma smukums bildēs apskatāms šeit!

Vairāk informācijas pa tālruni 29418929 (Aivita Milta)