Pašvaldība
Notikusi projekta „Kurzeme visiem” 6. projekta partneru tikšanās

KPR ESF 1000

Tukuma novada dome ir noslēgusi līgumu ar Kurzemes plānošanas reģionu par sadarbību projekta “Kurzeme visiem” ieviešanā. Sadarbības ietvaros nepieciešamības gadījumā Tukuma pašvaldība personai ar GRT*, kura vēlas no VSAC** „Kurzeme” pāriet uz dzīvi Tukuma novadā, nodrošinās sociālā mentora pakalpojumu un atbilstošos sabiedrībā balstītos sociālos pakalpojumus.

Sabiedrībā balstīti sociālie pakalpojumi ir jebkuri sociālie pakalpojumi (sociālais darbs, karitatīvais sociālais darbs, sociālā aprūpe, sociālā rehabilitācija un profesionālā rehabilitācija), kas tiek sniegti visiem iedzīvotājiem ārpus institūcijām. Piemēram, bērna aprūpe audžuģimenē vai dienas centrā, pieaugušo sociālā rehabilitācija grupu dzīvokļos vai specializētās darbnīcās, sociālais darbs ģimenes atbalsta centros vai sociālā dienestā, u.c.

Projekta “Kurzeme visiem” īstenošana ir daļa no Latvijā notiekošā deinstitucionalizācijas procesa, kura mērķis ir ilgtermiņā radīt tādu sociālo pakalpojumu un atbalsta sistēmu, kas sniedz sabiedrībā balstītus pakalpojumus un maksimāli samazina ilgstošas sociālās aprūpes iestādēs esošo personu skaitu. Kopumā projekta „Kurzeme visiem” īstenošanā iesaistīti 28 sadarbības partneri, kas pārstāv visas Kurzemes reģiona pašvaldības, piecas citu plānošanas reģionu pašvaldības (Aizkraukles, Limbažu, Smiltenes un Tukuma novadus, kā arī Jēkabpils pilsētu), valsts sociālās aprūpes centru „Kurzeme”” un visas bērnu aprūpes iestādes Kurzemē.

Vairāk par projekta “Kurzeme visiem” aktualitātēm un deinstitucionalizāciju iespējams uzzināt www.kurzemevisiem.lv .

Projekta kontaktpersona Tukuma novadā ir Inga Helmane, tel. 63122238, inga.helmane@tukums.lv .

*GRT – garīga rakstura traucējumi
**VSAC - valsts sociālās aprūpes centrs

Informāciju sagatavoja
Inese Siliņa
projekta "Kurzeme visiem" sabiedrisko attiecību speciāliste
inese.silina@kurzemesregions.lv