Pašvaldība
Cilvēka izaugsmei Latvijā

Balva cilvekam

Latvijas Pilsoniskā alianse (eLPA), Amerikas Tirdzniecības palāta Latvijā (ATPL) un ASV vēstniecība Latvijā izsludina pieteikšanos balvu konkursam „Cilvēka izaugsmei Latvijā”.
Balvu pasniegs ceturto gadu pēc kārtas, lai godinātu iedvesmojošus Latvijas cilvēkus, organizācijas un uzņēmumus par ieguldījumu cilvēka izaugsmē. Balvas mērķis ir veicināt Latvijas iedzīvotāju izglītību, veselību un labklājību un izcelt sociālās atbildības iniciatīvas.

Latvijas Pilsoniskās alianses direktora p.i. Kristīne Zonberga saka: „Ir patiess prieks, ka jau ceturto gadu īstenojam iniciatīvu, kuras ietvaros aicinām ikvienu Latvijas iedzīvotāju atrauties no ikdienas steigas, palūkoties apkārt un galu galā pateikt īpašu paldies tiem līdzcilvēkiem, kuri ar savu pašaizliedzīgo darbu ir veicinājuši sabiedrības labklājību. Šī iemesla dēļ šogad esam izvēlējušies balvu pasniegšanas ceremoniju rīkot Pateicības dienā, kas ir kā simbols dienai, kad līdzcilvēki pulcējas pie svētku galda, lai pateiktos par to, kas viņiem pieder, tai skaitā par to, ka ir cilvēki, kas paveikuši patiesi nozīmīgus darbus viņu un citu labā.”

Amerikas Tirdzniecības palātas Latvijā (ATPL) izpilddirektore Līna Kārkliņa savukārt norāda, ka: “Man itin bieži sanācis satikt cilvēkus un iepazīt organizācijas, kuru pasaules uztveres un darba pamatā ir vairot labo, attīstīt ko jaunu, veicināt cilvēku un Latvijas izaugsmi. Šādi stāsti iedvesmo un, kā zināms, iedvesma padara mūsu soli platāku, rokas darbīgākas un idejas lielākas. Balva ir radīta ne tikai tam, lai izceltu un pateiktos cilvēkiem un organizācijām, kas meklē un ir atraduši veidus, kā celt apkārtējo cilvēku un Latvijas labklājību. Ir tikpat svarīgi dalīties ar šiem panākumiem, jo ikviens labais stāsts sākas ar iedvesmu.”

No š.g. 21.augusta līdz 19.septembrim tiek gaidītas nominācijas četrās kategorijās:

- Par sociālo atbildību. Par izciliem sasniegumiem sabiedrības attīstībā, veicot darbu sabiedrības labā, tai dāsni atvēlot laiku, zināšanas, finanšu vai organizatoriskos resursus.
- Par izcilu ieguldījumu izglītībā. Par izglītības, mācību kvalitātes un pieejamības veidošanu iedzīvotājiem jebkurā dzīves posmā.
- Par izcilu ieguldījumu veselībā un labklājībā. Par veselīga dzīvesveida veicināšanu, indivīda un sabiedrības veselības un labklājības atbalstīšanu un uzlabošanu, kā arī nevienlīdzības mazināšanu veselības aprūpes jomā.
- Par izcilu ieguldījumu Latvijas nākotnē. Par bērnu un jauniešu labklājības, veselīgas attīstības sekmēšanu, mīlošas, stabilas aprūpes nodrošināšanu, ieskaitot ārpusģimenes aprūpi.

Konkursa uzvarētāji saņems tēlnieces Olgas Šilovas veidoto skulptūru „Asns”, goda diplomu un ielūgumu uz apbalvošanas ceremoniju šī gada 22. novembrī ar iespēju tikties ar augsta līmeņa amatpersonām un sabiedrības pārstāvjiem. Laureātiem var tikt piešķirtas arī speciālbalvas un naudas balvas.

Pieteikumu balvu konkursam iesniedz elektroniski, pieteikumu nosūtot uz e-pasta adresi: , aizpildot pieteikuma formu: http://www.cilvekaizaugsme.lv/ka-pieteikties/ līdz 2017.gada 19.septembrim. Pieteikumā jāiekļauj informācija par balvas pretendentu, pretendenta iniciatīvas apraksts, mērķis un rezultāts, kā arī vismaz viena atsauksme.

Aicinām iepazīties ar saistošo dokumentāciju:
Vērtēšanas vadlīnijas: šeit 
Nolikums: šeit
Pieteikuma forma: šeit
Par balvu „Cilvēka izaugsmei Latvijā”
Balva „Cilvēka izaugsmei Latvijā” tika dibināta 2014.gadā ar mērķi akcentēt cilvēka izaugsmi jeb tautas attīstību (Human development)[1], lai atbildētu uz negatīvām demogrāfiskām tendencēm, kā, piemēram, iedzīvotāju skaita sarukums, augsta ienākumu nevienlīdzība, pazemināts iedzīvotāju veselības stāvoklis un augsts bērnu institucionālās aprūpes īpatsvars. Balvas mērķis ir sekmēt iniciatīvas, kas palīdz mazināt nevienlīdzību un veicina cilvēka izaugsmi. Sīkāk: www.cilvekaizaugsme.lv

Vairāk informācija: http://www.cilvekaizaugsme.lv/