Pašvaldība
Godinās Latvijas jaunatnes olimpiādes dalībniekus

IMG 20170708 WA0006

Rīt, 19. jūlijā, novada Domē tiks godināti Tukuma novada sportisti - 2017. gada Latvijas Jaunatnes Olimpiādes “Cēsis 2017” dalībnieki. Šogad Jaunatnes Olimpiāde notika no 7. jūlija līdz 9. jūlijam Cēsīs, kur par medaļām cīnījās 2803 sportisti no 82 Latvijas novadiem. Jaunieši sacentās 29 dažādos sporta veidos, savā starpā sadalot 230 medaļu komplektus.

Tukuma novadu Latvijas jaunatnes olimpiādē 7 sporta veidos pārstāvēja 56 sportisti, izcīnot 3 sudraba un 3 bronzas medaļas.

Par sudraba medaļas īpašniekiem kļuva airētājs Egīls Kukša, 2000 M2 – klasē, Egīls Kukša, Renārs Mihailovs, Lauris Linards Sils 500 M4 - klasē un Lauris Linards Sils, Renārs Mihailovs 1000 M2x klasē.
3. vietu un bronzas medaļu 1500 m skrējienā izcīnīja vieglatlēte Elīza Lapiņa, Tomijs Bisenieks (Karatists) kumite +70 kg un šāvējs Mārcis Gulbis, MP-60 (mazkalibra pistole 60m).
Olimpiskajā sešiniekā iekļuva arī Aleksandra Suhoveiko (4.vieta, karatē (kumite), Krišjānis Baraks, (šaušana) un Tukuma jauniešu futbola komanda. 5. vieta Edgaram Catlakam Karatē (kata) un šāvējiem Rolandam Romanovskim, Rūtai Lailai Spriņģei, Amandai Peipai, Kristeram Kolužam Mārcim Gulbim, un airētājiem Laurim Linardam Silam un Renāram Migailovam.
6.vieta, šāvējam Krišjānim Barakam.

Ar Latvijas Jaunatnes Olimpiādes “Cēsis 2017” norisi un sacensību rezultātiem iespējams iepazīties Olimpiādes mājaslapā internetā: cesis2017.olimpiade.lv. Sacensību mērķis bija noteikt labākos Latvijas jaunos sportistus. Vienlaikus sportisti sacentās par tiesībām pārstāvēt Latviju Eiropas Jaunatnes vasaras Olimpiādē, kas no 23. līdz 29. jūlijam notiks Ungārijas pilsētā Ģērā.

Olimpiādes norisē tika iesaistīti arī vairāki citi Latvijas novadi. Cēsīs norisinājās basketbols, cīņa, džudo, galda teniss, karatē, loka šaušana, paukošana, riteņbraukšana-mtb, riteņbraukšana-šoseja, skeitbords, taekvondo, teniss, triatlons, florbols un orientēšanās. Priekuļos - boksa un regbija sacensības, Burtniekos – golfs, Engurē – burāšana, Jelgavā – peldēšana, Jūrmalā – airēšana, Limbažos – kanoe un smaiļošana, Rīgā – jātnieku sports, mākslas un sporta vingrošana, Siguldā – badmintons, Smiltenē – riteņbraukšana-bmx, svarcelšana, pludmales volejbols un volejbols, Valkā – šaušana, bet Valmierā – handbols, airēšanas slaloms un futbols.

Vēlam veiksmi un jaunus panākumus!