Pašvaldība
Par LIZDA iniciatīvu portālā ManaBalss.lv

ManaBalss LIZDA

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (turpmāk - LIZDA) jau vairāku gadu garumā norāda valsts un pašvaldību institūcijām, ka pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogi saskaras ar nevienlīdzību darba slodzes veidošanās principos un darba samaksas apmērā.

Jau LIZDA 2015. gada VI Kongress, pieņemot rezolūciju “Par pirmsskolas izglītības problēmām” izvirzīja prasību Saeimai, Ministru kabinetam un Izglītības un zinātnes ministrijai – “atjaunot visu pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu darba samaksas finansēšanu no valsts budžeta”. Māra Kučinska Valdības rīcības plāna 114.1. punkts paredz vienoties par ilgtermiņa risinājumu pirmsskolas pedagogu finansēšanā, kas nenoliedzami būtu uz attīstību vērsts solis, lai garantētu vienlīdzību un konkurētspējīgu atalgojumu, jo izglītības un profesionālās kvalifikācijas prasības visiem pedagogiem ir līdzvērtīgas. Jāuzsver, ka attiecīgie likuma grozījumi ļaus pašvaldībām arī turpmāk finansiāli atbalstīt pirmsskolas pedagogus.

LIZDA Padome 2017. gada 15. martā nolēma iesniegt iniciatīvu portālā ManaBalss.lv – nodrošināt visu pirmsskolas izglītības pedagogu darba samaksu no valsts budžeta, lai novērstu diskrimināciju. Lai to panāktu, nepieciešams savākt ne mazāk kā 10 000 parakstu no Latvijas pilsoņiem, kuri iesnieguma iesniegšanas dienā ir sasnieguši 16 gadu vecumu. Parakstīties var tikai izmantojot internetbanku, lai nodrošinātu parakstu patiesumu un to, ka persona par konkrēto iniciatīvu parakstās vienu reizi.
Parakstīties var šeit

Uzzini vairāk! (www.lizda.lv)
Aicinājums atbalstīt iniciatīvu (pdf)