Pašvaldība
Atbalsta programma jauniešiem Tukumā

IMAG0638

No nākamās nedēļas Tukuma jauniešiem, kuriem pietrūkst ģimenes atbalsta, būs pieejama mentorprogramma. Mentorprogrammā jaunietis gada laikā saņem praktisku un emocionālu mentora jeb pieaugušā padomdevēja palīdzību. Kuldīgā sadarbību uzsāks 6 mentorpāri, savukārt Saldū – 4 un Tukumā – 12.


2017. gada 25. martā plkst. 12.00 Kuldīgas novada Bērnu un Jauniešu centrā, 1905.gada ielā 10 biedrība “Mentor Latvia” organizē neformālu pasākumu, kura laikā jaunieši pirmo reizi sastaps savus mentorus. Pasākumā notiks kopīgas spēles un aktivitātes Kuldīgas, Tukuma un Saldus jauniešiem, lai mentorpāri varētu iepazīties un atrast kopīgas intereses, kā arī pārrunāt turpmāko sadarbību.
Mentors ir padomdevējs – pieaugušais, jaunieša atbalsta un uzticības persona vecumā no 25 gadiem. Mentors sniedz atbalstu jaunietim, uzklausot viņu, pavadot kopā laiku dažādās brīvā laika aktivitātēs un palīdzot jaunietim labāk sagatavoties patstāvīgas dzīves uzsākšanai.
Mediju ievērībai!

Mentorprogramma jauniešiem

Mentorprogramma ir sociālais projekts Latvijā, kas preventīvi strādā ar ārpusģimenes aprūpē esošiem jauniešiem un jauniešiem no ģimenēm, kurās vecākiem ir ierobežotas iespējas sniegt nepieciešamo atbalstu.

Mentorprogramma darbojas Rīgā, Tukumā, Saldū, Jelgavā un Kuldīgā. Laikā no 2010. līdz 2015. gadam mentorprogrammā sniegts atbalsts vairāk nekā 120 jauniešiem.

Mentorprogrammas ideja nākusi no Zviedrijas. Ar pirmā Latvijas prezidenta mazmazdēla Aleksandra Čakstes iniciatīvu kopš 2010. gada mentorprogramma darbojas arī Latvijā.