Sports
Atklātā Tukuma ielu vingrotāju čempionāta rezultāti

WhatsApp Image 2018 07 23 at 14.35.05 Copy

Sestdien, 21.07.2018.Brīvības laukumā Tukumā norisinājās Atklātais Tukuma ielu vingrotāju čempionāts, kur 28 sportisti no vairākām Latvijas pilsētām parādīja savu fizisko sagatavotību. (Foto galerija)


Čepionāts sastāvēja no 4 disciplīnām - Freestyle vīriešiem, Spēka kategorijas jeb Plank Hold Queen sievietēm, Spēka kategorijas vīriešiem ar divām apakškategorijām - Muscle Up un Push Up King.
Freestyle savus spēkus pierādīja 12 jaunieši. Šīs kategorijas dalībniekiem bija jāprezentē sevis izveidotais paņēmienu komplekss pie paša izvēlēta mūzikas pavadījuma, ko vērtēja 4 tiesnieši. 

1. vietu ieguva Aleksandrs Kaminskis, 2. vietu - Artūrs Lapuzovs un 3. vietu - Artūrs Smirnovs.
Plank Hold Queen pārstāvēja 4 dalībnieces. Šajā disciplīnā dalībnieces nostājas attiecīgajā vingrotājumā vēdera presei un tiek uzņemts laiks, pēc kura tiek iedalītas iegūtās vietas. 

1. vietu ieguva Anna Kedjūliča ar laiku 4:24, 2. vietu - Viktorija Selezena ar laiku 3:31 un 3. vietu - Inga Kraupša ar laiku 3:11.
Push Up King sevi pierādīja 8 dalībnieki. Disciplīnas dalībnieki sastājas aplī un sinhroni izpilda atspiešanos balstā guļus. Iegūtās vietas tiek iedalītas pēc principa - kamēr paliek viens stiprākais balstā guļus dalībnieks, kamēr pārējie neiztur slodzi un padodas.

1. vietu ieguva Gvido Šalms, 2. vietu - Leontīns Jurēvičs un 3. vietu - Markuss Bulovs.
Muscle Up piedalījās 5 dalībnieki. Disciplīnas pārstāvji veic izejas virs pievilkšanās stieņa. Iegūtās vietas tiek iedalītas pēc vingrinājuma izpildīšanas reižu skaita un kvalitātes (netika ieskaitīts, ja kustība tika veikta ceļgalos).

1. vietu ieguva Semīrs Krauklis, 2. vietu - Ivars Šteinbergs un 3. vietu - Gvido Šalms.

Ceram, ka arī nākamajos gados radīsim iespēju rīkot čempionātu un pulcēsim ar vien vairāk sportistu un skatītāju. Šāda veida pasākumi jaunatni aizraus ar velmi darīt un attīstīties.

Biedrība saka paldies Tukuma novada Domei, Tukuma novada Izglītības pārvaldei, Tukuma novada Multifunkcionālajam Jaunatnes iniciatīvu centram un Tukuma Ledus Hallei. 

Projekts īstenots konkursa "Tukuma novada jauniešu iniciatīvu projektu konkurss" ietvaros ar Tukuma novada Izglītības pārvaldes atbalstu un Tukuma novada pašvaldības finansējumu.