Jaunumi, ziņas
Noslēgušās sacensības Tukumā CSDD jauno velosipēdistu sacensību „Jauno satiksmes dalībnieku forums 2015" Vislatvijas maratons

sa
 Piektdien, 2015.gada 10.aprīlī, Tukumā noslēdzās pirmais no 32 CSDD sacensību „Jauno satiksmes dalībnieku forums” pirmās kārtas posmiem, kurās uzvarēja komanda „Ikseri” no Smārdes pamatskolas. 

„Jauno satiksmes dalībnieku foruma 2015” pirmās kārtas pirmajās sacensībās Tukumā kopumā piedalījās trīs komandas no vienas Tukuma un divām Engures novadu izglītības iestādēm. Visspēcīgākā no visām komandām ar iegūtiem 472 punktiem bija komanda „Ikseri” no Smārdes pamatskolas un tā automātiski arī iekļūst otrajā sacensību kārtā. 

Kopējie rezultāti:

-1.vieta: Smārdes pamatskolas komanda „Ikseri”,  iegūti 472 punkti;

-2.vieta: Tukuma 2.pamatskolas komanda „Tukumnieki”, sacensībās ieguva 469 punktus;

-3.vieta: Smārdes pamatskolas komanda „Smārdenieki”, kopā izcīnīja 403 punktus. Plašāka informācija

Piektdien, 2015.gada 10.aprīlī, ar pirmajām sacensībām Tukumā, sāksies CSDD ikgadējais konkurss jaunajiem un topošajiem velosipēdistiem „Jauno satiksmes dalībnieku forums 2015". Pirmās kārtas reģionālās sacensības norisināsies CSDD Tukuma nodaļā, tās sāksies pulksten 11:00 un tajās piedalīsies 2003.-2005.gadā dzimušie skolēni no Kandavas, Tukuma, Engures un Jaunpils novadu izglītības iestādēm.

Jau 22.gadu CSDD organizē Latvijas skolēniem īpašas sacensības, kuru mērķis ir uzlabot zināšanas un prasmes ceļu satiksmes drošībā. Visiem dalībniekiem būs jādemonstrē savas teorētiskās un praktiskās zināšanas par ceļu satiksmes noteikumiem, jāprot sniegt pirmā palīdzība, jāpārzina velosipēda tehniskā uzbūve, kā arī jāveic dažādi praktiskie uzdevumi velosipēda vadīšanā.


Kā ierasts, sacensības norisināsies trīs kārtās, pirmās no tām, kopskaitā – 32, notiks dažādos Latvijas reģionos no 10.aprīļa līdz 27.maijam. Pieteikšanās nākamajām pirmās kārtas sacensībām un norises grafiks atrodams CSDD satiksmes drošības portālā bērniem un jauniešiem: http://www.berniem.csdd.lv/index.php/satiksmes-drosiba/reg/konkursi.
Tuvākie mači paredzēti:
 pirmdien, 13.aprīlī, pulksten 11:00, Saldus sākumskolā, kur aicinātas piedalīties komandas no Saldus un Brocēnu novadu skolām;
 otrdien, 14.aprīlī, pulksten 11:00, Dobeles pilsētas stadionā, kur aicinātas piedalīties komandas no Auces, Tērvetes un Dobeles novadu skolām;
 trešdien, 15.aprīlī, pulksten 11:00, Jelgavas 4.sākumskolā, kur aicinātas piedalīties komandas no Jelgavas pilsētas, Jelgavas un Ozolnieku novadu skolām;
 ceturtdien, 16.aprīlī, pulksten 11:00, CSDD Talsu nodaļā, kur aicinātas piedalīties komandas no Dundagas, Rojas un Talsu novadu skolām;
 trešdien, 22.aprīlī, pulksten 11:00, Kuldīgas sporta manēžā, kur aicinātas piedalīties komandas no Alsungas, Kuldīgas un Skrundas novadu skolām;
 ceturtdien, 23.aprīlī, pulksten 11:00, CSDD Jēkabpils nodaļā, kur aicinātas piedalīsies komandas no Aknīstes, Salas, Jēkabpils, Viesītes un Krustpils novadu, kā arī no Jēkabpils pilsētas skolām.

Sacensību „Jauno satiksmes dalībnieku foruma 2015" otrā kārta – Latvijas fināls, paredzēts no 5.-6.jūnijam un tajās piedalīsies komandas, kuras ieguvušas augstāko novērtējumu sava reģiona pirmās kārtas sacensībās un kurās ir trīs puiši un trīs meitenes. Savukārt trešā kārta jeb Eiropas Jauno satiksmes dalībnieku sacensības notiks Austrijā, Vīnē, no 3.-6.septembrim un tajās piedalīsies Latvijas fināla uzvarētājkomanda, kura pretendēs arī uz labākās komandas titulu visā Eiropā.

Lai kļūtu par sacensību dalībniekiem, skolēniem jābūt dzimušiem 2003.-2005.gadā, jāizveido komanda, kurā ir seši cilvēki – trīs meitenes un trīs puiši, jāizdomā komandas nosaukums un mājaslapā http://www.berniem.csdd.lv/index.php/satiksmes-drosiba/reg/konkursi jāaizpilda elektroniskā pieteikuma anketa. Komandas dalībai sacensībās jābūt saskaņotai ar skolotāju vai citu pieaugušo un uz sacensībām ir jābūt līdzi parakstītam skolas apstiprinājumam par konkrētās komandas un skolēnu dalību Jauno satiksmes dalībnieku forumā. Katru komandu uz sacensībām pavada viens vai divi pieaugušie – skolotāji vai vecāki.
Sīkāka informācija par pasākumu CSDD satiksmes drošības portālā bērniem un jauniešiem: http://www.berniem.csdd.lv/index.php/satiksmes-drosiba/reg/konkursi.
Jauno satiksmes dalībnieku forumu organizē CSDD, sacensību satura izstrādē CSDD sadarbojas ar Valsts izglītības satura centru, kas vairāku gadu garumā ir CSDD izglītības projektu partneris. Sacensības rīko biedrība „Par stipru Latviju", tās tiek finansētas no OCTA līdzekļiem, bet atbalsta – Latvijas Automoto biedrība.

Informāciju sagatavoja:
Elīna Gārbena
E-pasts: elina@stipriem.lv
Mob. tel. +371 26135134
Sīkāka informācija par pasākumu, rakstot uz e-pastu velo@parstipru.lv