Pašvaldība
POLITISKI REPRESĒTIE UN NACIONĀLĀS PRETOŠANĀS KUSTĪBAS DALĪBNIEKI SAŅEMS 100 EIRO ATBALSTU

170116180205 old person hands elderly full 169
2018.gada 28.augustā valdības sēdē tika pieņemts rīkojums, kas paredz, ka politiski represētās personas un nacionālās pretošanās kustības dalībnieki par godu Latvijas valsts 100. gadadienai saņems vienreizēju 100 eiro lielu atbalstu. Tas tiek piešķirts, ņemot vērā šo personu likteni, no kuriem lielākā daļa cietusi no komunistiskā režīma.

Atbalsts tiks piešķirts tām politiski represētajām personām un nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem, kuriem statuss ir piešķirts un Iedzīvotāju reģistrā ir aktīvs līdz 2018. gada 30. septembrim un kuru dzīves vietas adrese ir deklarēta vai reģistrēta Latvijā.

Atbalstu piešķirs un izmaksās Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA). Plānots, ka VSAA atbalstu izmaksās novembrī, taču ne vēlāk kā līdz 2018.gada 31.decembrim. Atbalsta saņēmējiem, kas ir vecuma vai invaliditātes pensijas saņēmēji, atbalstu izmaksās vienlaicīgi ar pensiju, un šīm personām atbalsta saņemšanai nebūs jāiesniedz iesniegums. Savukārt, personām, kuras nesaņem invaliditātes vai vecuma pensiju, VSAA nosūtīs uz šo personas deklarēto vai reģistrēto dzīves vietas adresi Latvijā paziņojumu par atbalsta pieprasīšanas kārtību. 

Vairāk par atbalstu, tā piešķiršanas kārtību un prasībām: www.likumi.lv