Pašvaldība
Paziņojums par Tukuma novada attīstības programmas 2015.-2021.gadam Investīciju plāna (IP 2021.2) aktualizāciju

iNFORMACIJA
Saskaņā ar Tukuma novada Domes un SIA “Atkritumu apsaimniekošanas sabiedrības “Piejūra”” 2017.gada 1.jūnijā noslēgto līgumu no 2018.gada 28.marta sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Tukuma novadā veic atkritumu apsaimniekošanas sabiedrība “Piejūra”.
Tukuma novada pašvaldība jau iepriekš ir veikusi plašu un pilnīgu iedzīvotāju informēšanas kampaņu par jaunu sadzīves atkritumu apsaimniekotāju un par pienākumu noslēgt atkritumu apsaimniekošanas līgumu ar to.


Atbilstoši Atkritumu apsaimniekošanas likumā 16.panta l.daļas 1.punktam, sadzīves atkritumu sākotnējais radītājs vai valdītājs piedalās pašvaldības organizētajā sadzīves atkritumu apsaimniekošanā, ievērojot normatīvos aktus par atkritumu apsaimniekošanu (arī pašvaldības izdotos saistošos noteikumus) un noslēdzot līgumu par sadzīves atkritumu savākšanu un pārvadāšanu ar atkritumu apsaimniekotāju, kurš ir noslēdzis attiecīgu līgumu ar pašvaldību. Savukārt Tukuma novada Domes 2010.gada 23.decembra saistošie noteikumi Nr.53 “Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Tukuma novadā” nosaka, ka nekustamā īpašuma īpašniekam, tiesiskajam valdītājam vai apsaimniekotājam, ir pienākums slēgt līgumu par atkritumu apsaimniekošanu ar noteikto atkritumu apsaimniekotāju. Daudzdzīvokļu mājās, kurās nav apsaimniekotāja, līgumu ar atkritumu apsaimniekotāju jānoslēdz katra dzīvokļa īpašniekam.
Vēršam uzmanību, ka par iepriekš minēto normatīvo aktu pārkāpumiem fiziskajām un juridiskajām personām ir paredzēta atbildība saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 75.pantu (sods fiziskajām personām ir no 70 līdz 700 EUR, bet juridiskajām personām – no 430 līdz 1400 EUR).
Tukuma novada Dome brīdina, ja līdz 2018.gada 15.jūnijam netiks noslēgts atkritumu apsaimniekošanas līgums ar atkritumu apsaimniekotāju, jūs varat tikt saukts pie administratīvās atbildības!

Līgumus var pārslēgt:
- klātienē, apmeklējot AAS “Piejūra” biroju Tukumā, Rīgas ielā 1. Biroja darba laiks katru darba dienu no 09.00 līdz 17.00. Kontakttālrunis: 63123306;
- elektroniski, rakstot uz e-pastu: info@piejuraatkritumi.lv.