Pašvaldība
Parīzes piepilsētā Šenevjērā-pie-Marnas atklāts Tukuma laukums

2018. gada 17. martā Tukuma sadraudzības pilsētā Šenevjērā-pie-Marnas (Chennevières-sur-Marne) (Francija) notika Tukuma laukuma atklāšana.

Pasākumā piedalījās Latvijas vēstnieks Francijā Imants Lieģis, Šenevjēras-pie-Marnas pilsētas mērs Žans Pjērs Barno (Jean-Pierre Barnaud), pilsētas deputāti, Šenevjēras sadraudzības komiteja, delegācija no Tukuma novada, kā arī pilsētas iedzīvotāji.

Sadarbība starp abām pilsētām jau aktīvi notiek vairāk nekā 10 gadus, līdz ar to 2016.gada 15.jūlijā tā tika apstiprināta, parakstot sadarbības līgumu Tukumā un 2017.gadā Šenevjērā.

Šīs sadraudzības ietvaros Šenevjēras pilsētas mērija 18. martā rīkoja Parīzes latviešu kora LATVE koncertu pilsētas teātrī Roger Lafaille. Koris LATVE, Ināras Bražes vadībā, priecēja skatītājus ar Dziesmu svētku repertuāru un uzstājās tautas tērpos, ko franču un latviešu publika īpaši novērtēja.

Tikšanās ietvaros Tukuma futbola komandas treneris nodibināja kontaktus ar Šenevjēras pilsētas futbola treneri un iepazinās ar jaunajiem futbolistiem.

Kā dāvinājumu Tukuma pašvaldība saņēma identisku Tukuma laukuma plāksni, kā arī no sadraudzības komitejas 1917. gada 20. janvāra laikrakstu, kurā Tukuma vārds ir minēts kā TOUKKOUM, ko var apskatīt Tukuma novada Domes telpās.