Pašvaldība
Tukuma 2.vidusskolas skolēni matemātiku iepazīs ar izglītības un zinātnes ministru

skola

Trešdien, 21.martā, izglītības un zinātnes ministrs, profesors Kārlis Šadurskis akcijas “Iedvesmo mācīties” ietvaros Tukuma 2. vidusskolas 7. klases skolēniem mācīs izprast matemātiskās sakarības.

“Matemātika kā bāzes izglītība ir laba iespēja, lai jaunieši uz tās pamatiem būvētu zināšanu un karjeras piramīdu, jo prasme domāt algoritmos nepieciešama visās dzīves jomās,” matemātikas nozīmi pamato Šadurskis.

Tukumā ministram plānota tikšanās ar novada pašvaldības domes vadību un deputātiem. Tikšanās laikā plānots pārrunāt novada izglītības iestāžu tīkla attīstības jautājumus, ministrs Tukuma novada pārstāvjus iepazīstinās arī ar priekšlikumiem par pamatizglītības uzsākšanas vecumu un jautājumiem, kas saistīti ar ieceres praktiskas ieviešanas iespējām. Ministrs uzsver, ka šāda tikšanās ir svarīga, jo tā ir iespēja nepastarpināti iepazīstināt ar Izglītības un zinātnes ministrijas pamatojumu un redzējumu, kādēļ ir svarīgi, ka šodienas bērniem jau agrīnā vecuma posmā tiek sniegtas plašākas un jēgpilnākas zināšanas un prasmes, kas veido pamatu turpmākajam izglītības procesam un personības veiksmīgai attīstībai.

Izglītības un zinātnes ministra Kārļa Šadurska vizītes Tukumā darba kārtības plāns 2018. gada 21.martā:
• Plkst. 10.00 – 12.00 ministrs K. Šadurskis tiekas ar Tukuma novada domes vadību, lai pārrunātu aktuālos jautājumus izglītības jomā (Tukuma novada dome, Talsu iela 4, Tukums);
• Plkst. 12.40 – 13.20 akcijas “Iedvesmo mācīties” matemātikas stunda 7.klasei Tukuma 2. vidusskolā (Tukuma 2.vidusskola, Raudas iela 16, Tukums).

Mārtiņš Langrāts
Izglītības un zinātnes ministra Kārļa Šadurska
padomnieks
prese@izm.gov.lv
67047960, 29457289
www.izm.gov.lv