Pašvaldība
Tumes pagastā ir pārbūvēti divi pašvaldības autoceļa posmi

tumes celji

2017. gada 3. novembrī ekspluatācijā nodoti pašvaldības autoceļa posmi Tumes pagastā. Pārbūvēts autoceļa posms Krūmiņi-Atpūtas no 0,00 km līdz 0,996 km, Rotkaļi-Vecmokas no 0,00 km līdz 3,05 km.

Projekta ietvaros pārbūvēja izvēlētos pašvaldības autoceļa posmus, nodrošinot nepieciešamo autoceļa nestspēju, pastiprinot tā segu ar jaunu grants šķembu maisījuma seguma kārtu, sakārtojot ūdens atvadīšanas sistēmu (jaunu caurteku, grāvju izbūve). Tumes pagasta autoceļaRotkaļi-Vecmokas vairākos posmos un Krūmiņi-Atpūtas vienā posmā, tika veikta virsmas apstrāde ar bitumena emulsijas maisījumu, izveidojot pretputekļa klājumu. Rezultātā tika samazināts putekļu daudzums. Ceļa Rotkaļi-Vecmokas, Krūmiņi-Atpūtas posmā tika izbūvēts asfaltbetona seguma posms, lai pieslēgtos pie valsts autoceļa. Neattiecināmās izmaksas par asfaltbetona segumu segtas no pašvaldības budžeta līdzekļiem.

Projekta rezultātā ir pārbūvēti pašvaldības autoceļu posmi ar grants segumu, uzlabota ceļu kvalitāte, tādējādi veicinot apdzīvotības saglabāšanu un uzņēmējdarbības attīstību Tukuma novadā.
Pārbūves darbi ir veikti Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstības pasākuma “Pamatpakalpojumi un ciematu atjaunošana lauku apvidos” projekta “Pašvaldības autoceļu pārbūve Tukuma novada Tumes un Degoles pagastā” Nr. 17-08-A00702-000032 ietvaros. Darbus veica SIA

“STRABAG”, būvuzraugs – SIA “BŪVES BIROJS” un autoruzraugs - Osaühing Reaalprojekt (pārstāv SIA “Latvijasmernieks.lv”).
Tumes pagasta autoceļi tika pārbūvēti par kopējo summu 225 752,02 EUR (tai skaitā vispārējās izmaksas: būvprojekta izstrāde, autoruzraudzība, būvuzraudzība), attiecināmās izmaksas 219 151,18 EUR, no kurām ELFLA finansējums 197 236,06 EUR un pašvaldības finansējums 21 915,12 EUR. Neattiecināmās izmaksas ir 6 600,84 EUR, tika segtas no pašvaldības budžeta.

2018.gadā plānots pārbūvēt Degoles pagastā pašvaldības autoceļa posmu Spirgus-Praviņu ceļš no 0,00 km līdz 3,12 km.

Vairāk informācijas par Eiropas Lauksaimniecības fondu lauku attīstībai pieejams Eiropas Komisijas tīmekļa vietnē:
http://ec.europa.eu/agriculture/rural-development-2014-2020/index_lv.htm 

Celji logo

Tukuma novada Domes projektu vadītāja
Dace Keirāne
dace.keirane@tukums.lv