Pašvaldība
Tukuma pilsētas vēstures muzejs aicina uz izglītojošu pasākumu „Drošības stunda”

Drošības baneris 001

Izstādes„Nākamā pietura – Tukums” ietvaros Tukuma pilsētas vēstures muzejs „Pils tornis” (Brīvības laukumā 19a, Tukumā) sadarbībā ar VAS „Latvijas Dzelzceļš”, 13. septembrī 13:00  notiks izglītojošs pasākums – „Drošības stunda”, kurā apmācīs bērnus un jauniešus, kā pareizi un droši uzvesties dzelzceļa tuvumā un vilcienā.


Cilvēku vieglprātības vai neuzmanīgas rīcības dēļ reizēm notiek negadījumi, kuros cieš ne tikai paši negadījuma izraisītāji, bet arī citi cilvēki. Lai izvairītos no negadījumiem, jāievēro drošības pasākumi. Tukuma pilsētas vēstures muzejs „Pils tornis” sadarbībā ar Latvijas Dzelzceļš, piedāvā izglītojošu pasākumu „Drošības stunda”, kurā bērni un jaunieši ar dažādu rotaļu, konkursu un multfilmu palīdzību draudzīgā vidē uzzinās par pareizu dzelzceļa šķērsošanu, uzvedību uz perona vai vilcienā, kā arī daudz interesanta par dzelzceļu un vilcieniem. Kā informē VAS „Latvijas Dzelzceļš” iekšējo pasākumu projektu vadītāja Māra Baumane, ik gadu Drošības stundas apmeklē ap 3500 bērnu.

„Septembris, jaunā mācību gada sākums, ir īstais brīdis, kad skolotājiem un vecākiem būtu jāstāsta bērniem un jāatgādina jauniešiem, kā pareizi uzvesties vilciena tuvumā,” uzsver Tukuma pilsētas vēstures muzeja „Pils tornis” vadītāja Loana Šulca un aicina izglītojošo pasākumu apmeklēt arī tukumniekiem.

Atšķirībā no citām mazpilsētām, Tukumā ir divas dzelzceļa stacijas: Tukums I un Tukums II. Atzīmējot dzelzceļa līnijas Rīga – Tukums 140. jubileju, muzejs šī gada jūlijā izveidojis izstādi „Nākamā pietura - Tukums”, kur stāsta ne tikai par dzelzceļa nozīmi Tukuma pilsētas dzīvē laika gaitā. Apmeklētāji var iejusties pasažiera lomā, redzēt video ar skatu no vilciena mašīnista kabīnes, apskatīt velodrezīnu, ieskatīties RailBaltic nākotnē un tiek rosināti pievērst uzmanību drošībai dzelzceļa tuvumā. „Latvijas Dzelzceļš Drošības stunda ir viens no veidiem, kā interaktīvā veidā bērniem par šiem tematiem stāstīt. Ja par izglītojošo pasākumu būs liela interese, varētu tās atkārtot,” piebilst Loana Šulca.

Lai arī turpmāk pievērstu uzmanību drošības jautājumiem dzelzceļa tuvumā un vilcienā, Tukuma pilsētas vēstures muzejs izstādes „Nākamā pietura – Tukums” apskates laikā, līdz 2018. gada jūnijam, savā Facebook profilā plāno publicēt Latvijas dzelzceļa veidotās Drošības stundas video, kur galvenie varoņi ir visiem pazīstamās latviešu multfilmas „Avārijas brigāde” varoņi un ir pamācošas ne tikai bērniem, bet arī pieaugušajiem.
Iepriekšēja pieteikšanās līdz 8. septembrim pa tālr. 63124348 vai 25622131. Vietu skaits ierobežots! Ieeja bez maksas.
Izstāde „Nākamā pietura - Tukums” skatāma no 2017. gada 15. jūlija līdz 2018. gada 1. jūlijam.

Par Tukuma pilsētas vēstures muzeju „Pils tornis”
Muzejs ierīkots bijušās Livonijas ordeņa pils daļā, kas ir izveidots laika posmā starp 1772. un 1787. gadu, izmantojot kādreizējās Livonijas ordeņa pils ziemeļaustrumu stūra mūra fragmentus un tiek dēvēts par „Pils torni”. Kopš 1995. gada katru gadu muzejs sagatavo tematisku izstādi Tukumam un tukumniekiem.

Tukuma pilsētas vēstures muzeja „Pils tornis”:
Brīvības laukums 19a, Tukums
Loana Šulca, Tukuma pilsētas vēstures muzejs „Pils tornis” vadītāja
T.: 25622131
E.: pilstornis@tukumamuzejs.lv
http://tukumamuzejs.lv/pils-tornis
Facebook: Tukuma pilsētas vēstures muzejs „Pils tornis”

Pielikumā:
Foto no izstādes „Nākamā pietura - Tukums”
Pasākuma vizualizācija no VAS „Latvijas Dzelzceļš”

Informāciju sagatavoja:
Krīstīne Ozola
Tukuma muzeja
Komunikāciju nodaļas vadītāja
Tālr.: (+371) 20 24 70 01
E-pasts: pr@tukumamuzejs.lv

Seko mums
www.tukumamuzejs.lv, Twitter: Tukumamuzejs, Facebook: Tukuma muzejs, Tukuma Mākslas muzejs, Durbes pils, Mākslas galerija „Durvis”, Tukuma pilsētas vēstures muzejs „Pils tornis”, Tukuma Audēju darbnīca, Pastariņa muzejs, Džūkstes Pasaku muzejs.