Pašvaldība
Tukuma cīkstoņiem labi sasniegumi pasaules čempionātā Brazīļu Džiu Džitsu

image5

No 24. – 26. augustam ASV pilsētā Lasvegasā notika pasaules čempionāts Brazīļu Džiu-Džitsu (BJJ) Masters grupā.
Šajās prestižajās sacensībās uz paklāja kāpa 4000 sportistu no visas pasaules. Latvijas izlase krāsas pārstāvēja seši atlēti, tai skaitā divi no Tukuma novada - Mareks Varnelis un Jānis Eisaks.

Fantastisku sniegumu nodemonstrēja supersmagā svara (+ 100 kg) atlēts Mareks Varnelis, kurš šā gada sākumā Eiropas čempionā Barselonā izcīnīja sudrabu. Mareks bija spēcīgāks par amerikāņiem Džo Hoglundu (viņš tika diskvalificēts), Kristoferu Hartleinu un Danielu Šusteru, bet finālā, lai arī cīņa noslēdzās neizšķirti, tiesnesis uzvaru atdeva mājiniekam Horhem Manilam. Rezultātā Marekam arī pasaules čempionātā otrā vieta.

Nedaudz sliktāk veicās vairākkārtējam Baltijas un Latvijas čempionātu medaļniekam Jānim Eisakam, kurš piecdesmit sportistu konkurencē par medaļām cīnījās svarā līdz 88,2 kg un ar saviem 83,4 kg bija pats vieglākais šīs svara divīzijas dalībnieks. Pirmajā mačā tukumnieks pēc punktiem uzvarēja amerikāni Spenseru Pītersu, bet nākamajā kārtā pēc pretinieka atteikuma viņa statistikā tika ierakstīta arī uzvara pār Andreju Hodakovsku (Krievija). Jāņa uzvaru sēriju astotdaļfināla mačā pārtrauca Diego Pilosi (Itālija), uzveicot tukumnieku ar minimālu punktu pārsvaru. Rezultātā Eisakam šajā pasaules čempionātā dalīta 8. - 16. pozīcija.

Jāpiezīmē, ka pasaules čempionāts BJJ tiek rīkots kopš 1996. gada, taču tikai šogad pirmo reizi šī sporta veida pastāvēšanas vēsturē savus spēkus izmēģināja Latvijas sportisti.

image2