Pašvaldība
"Bohēmistes” aicina uz izstādi

IMG 2051

Līdz 2017. gada 29. septembrimTukuma novada Domes ēkā, Talsu ielā 4, apskatāma Ingemāras Treijas mākslas studijas „Bohēmistes” darbu izstāde.

Gleznotāja Ingemāra Treija savu mākslas studiju Tukumā izveidoja 2005.gadā. Studijā mākslas pieredzi un zināšanas par krāsu, zīmējumu un kompozīciju tajā apguvuši gan bērni, gan studenti, gan pieaugušie. Pēdējos gados studija ir kļuvusi "pieaugušāka”. Jaunieši šeit mācās, lai sagatavotos iestājeksāmeniem mākslas vidusskolās vai mākslas augstskolās.

Mākslas studijā jau trīs gadus darbojas ”jaunā grupa”, kuras dalībnieku skaits ik pa laikam palielinās un kurai var pievienoties arī pašreiz. Studijā var darboties bez priekšzināšanām, izbaudot krāsu saskatīšanas prieku, apgūstot tehnoloģijas, lai ieraudzīto uzliktu uz papīra vai audekla, un attīstīt jaunrades pamat iemaņas. Nodarbībās iegūtās zināšanas, ļauj studijas dalībniekiem veidot savus radošos darbus, izsakot savas domas un emocijas caur krāsu, līniju un laukumu savstarpējo saskaņu.

Studijā glezno arī dalībnieces ar iegūtu akadēmisko izglītību un mākslas pieredzi. Šīs mākslinieces pilnveido sevi, meklē jaunas atklāsmes un koleģiāli dalās ar savām zināšanām. Studija un tās dalībnieces vairākkārtīgi izstādījušas savus darbus Tukuma novada svētkos- Mākslinieku ieliņā, kā arī Slampes Kultūras pilī, Rojā, Tumē, Milzkalnē un citur Tukuma novadā.

Studijas dalībnieces, kuras studijā glezno jau desmit gadus, veidojot pamat sastāvu, 2015.gadā pieņem vārdu „Bohēmistes”. “Bohēmistes” atklāj studijā valdošo radošumu, domu spirgtumu, emociju viļņojumu un attieksmi pret mākslas vēsturisko mantojumu, kas skaidri apliecina nesaraujamo saikni starp bohēmu un glezniecību.