Pašvaldība
“Jaunie Vanagi” aicina uz piedzīvojumiem “Zvirbuļa Taka 2017”

ZT 006

Jau 11. gadu pēc kārtas bērnu un jauniešu organizācija “Jaunie Vanagi” aicina uz krietnu popularitāti iekarojušo piedzīvojumu spēli dabā “Zvirbuļa Taka”, kas šajā sezonā noritēs no 9. līdz 11. jūnijam Baldonē, Baldones mežu teritorijā. Tās būs aizraujošas brīvdabas komandu sacensības, ar lomu spēļu elementiem. Komandas ir nelielas, katrā tikai pa pieciem dalībniekiem, gan meitenes, gan puiši vecumā no četrpadsmit līdz pat ... opīšu un omīšu gadiem. Nepilngadīgajiem būs jāsagādā vecāku atļaujas!

Atšķirībā no citām “Jauno Vanagu” rīkotajām sacensībām, tādām, kā “Dublis” vai “Mamutu medības”, šīm spēlēm nav nepieciešama īpaša fiziskā sagatavotība, tikai vēlme pēc piedzīvojumiem un nebijušām sajūtām, un aktīvas atpūtas labu draugu vai ģimenes lokā. Spēle, kā jau ierasts notiks trīs fantāzijas ciematos, šogad tie būs “Pazeme”, “Kosmoss” un “Barbari”. Dalībniekus sagaida ļoti aizraujoša trase ar dažādiem tematiskiem uzdevumiem, āķīgām mīklām un šķēršļu posmiem, kurus jāpilda visos ciemos! Lai to izdarītu komandām ir jāapstaigā visi ciemi, jāiepazīstas ar dažādiem tēliem, kā arī jāatceras, kuram tēlam vajadzēja kādu padomu, lietu vai izejvielu, lai virzītos uz mīklas atrisinājumu! Uzdevumi veidoti tā, lai veicinātu attapību, saliedētību, komunikāciju, kustību, un, galvenais, draudzību!
Pieteikties sacensībām var līdz 5. jūnijam.
“Jaunie Vanagi” ir bērnu un jauniešu organizācija, kas jau kopš 1992.gada nodarbojas ar bērnu un jauniešu izaugsmes veicināšanu, stāsta un izglīto par demokrātiju, toleranci, vienlīdzību un citām emocionālās inteliģences prasmēm. Līdzdarbojoties biedrības aktivitātēs, jaunieši mācās līderību, projektu organizēšanas, āra dzīves, komunikācijas un citas prasmes, kas kopumā veicina personīgo izaugsmi, pašapziņu, pašpārliecinātību un sniedz pozitīvu ietekmi uz sabiedrību.

Uzzināt visu par “Zvirbuļa Taku” var http://www.jaunievanagi.lv/zvirbula-taka-2017/ 
Neliels ieskats „Zvirbuļa Taka 2014” https://www.youtube.com/watch?v=rQTwYv1TBl0 

Uzlādē sevi ar dabas enerģiju! Tiekamies sacensībās!

Informāciju sagatavoja:
Elīna Ģērmane
BJO “Jaunie Vanagi”
jaunievanagi@gmail.com