Pašvaldība
Velosipēdu novietnes svinīgā atklāšana

velo Raini

Līdz ar pavasara iestāšanos un riteņbraukšanas sezonas uzsākšanu 24.aprīlī Tukuma Raiņa ģimnāzijas teritorijā tika svinīgi atklāta jauna velosipēdu novietne. Tā tapusi, “Tukuma Raiņa ģimnāzijas atbalsta biedrībai” veiksmīgi piedaloties “CEMEX iespēju fonda” izsludinātajā projektu konkursā un sadarbībā ar Tukuma novada Domi. Velo novietnes uzstādīja SIA “Amatnieks”.

Svinīgajā lentas pārgriešanas ceremonijā piedalījās “CEMEX iespēju fonda” vadītāja Mairita Blūma, Tukuma novada Domes izpilddirektors Māris Rudaus-Rudovskis, CSDD Tukuma nodaļas priekšnieks Armands Birznieks, “Tukuma Raiņa ģimnāzijas atbalsta biedrības” pārstāvji, kā arī ģimnāzijas direktore Sigita Kūla un ģimnāzijas audzēkņi no 7. un 8. klases. Pasākumu vadīja projekta autore Zaiga Širina.

Pasākuma viesi atzinīgi novērtēja projekta iniciatīvu par drošu, mūsdienu prasībām atbilstošu un estētiski pievilcīgu velonovietni pie ģimnāzijas, atzīmējot, ka skolēni ir visaktīvākie velosipēdu lietotāji. Tukums kā pilsēta top arvien zaļāks gan vizuāli, gan domājot par zaļo dzīvesveidu, un tieši jaunieši būs tie, kuri turpinās iesāktās tradīcijas. Armands Birznieks atgādināja klātesošajiem ģimnāzistiem par drošības noteikumu ievērošanu uz ielām, par personisko drošību, velkot atstarojošās vestes un ķiveres, kā dāvanu pasniedzot visiem 7. un 8. klases skolēniem vestes.
Pasākuma noslēgumā 12.b klases jaunieši demonstrēja dažādus trikus ar velosipēdiem, par ko saņēma īpašus sveicienus no direktores.

Līdz ar lentas pārgriešanu šis projekts ir realizēts un noslēdzies. Siltie atzinības vārdi no pasākuma viesiem vēl ilgi iepriecinās mūs par paveikto un iedrošinās jauniem darbiem ģimnāzijas jauniešu izaugsmei.

Tukuma Raiņa ģimnāzijas atbalsta biedrība