Pašvaldība
Eiropas e-prasmju nedēļa

e prasmes

No 2017. gada 27. marta līdz 2. aprīlim Latvijā notiks jau 8. Eiropas e-prasmju nedēļa, ko organizē Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM). Nedēļas mērķis ir aicināt Latvijas iedzīvotājus un uzņēmējus pilnveidot savas digitālās prasmes, kā arī izmantot digitālās tehnoloģijas un pakalpojumus.

Pēdējo septiņu gada laikā e-prasmju nedēļā piedalījušies vairāk nekā 200 tūkstoši iedzīvotāju. Šogad e-prasmju nedēļas mērķi ir kiberdrošība un digitālā drošība, e-prasmes nodarbinātībai un uzņēmējdarbībai un e-pakalpojumi. Tāpat nedēļas laikā vairāki pasākumi tiks veltīti digitālajām prasmēm un tehnoloģiju lomai izglītībā.

E-prasmju nedēļas pasākumi notiek visā Latvijā. Šobrīd kopumā par reģionālajiem koordinatoriem pieteikusies 71 pašvaldība. E-prasmju nedēļa šogad tiks atklāta 27. martā ar augsta līmeņa nozares līderu un politikas veidotāju diskusiju “E-prasmju partnerība Latvijā”.

28. martā notiks vairāki pasākumi, kas saistīti ar drošību digitālajā vidē. Šajos semināros tiks apskatītas tēmas par Latvijas digitālo drošības vidi, mobilajiem apdraudējumiem un drošību kontekstā ar lietu internetu. Šogad būs ļoti daudz aktivitāšu jauniešiem, kur apskatīs karjeras iespējas IKT nozarē, digitālās prasmes un rīkus izglītībai un nodarbinātībai. Plašāku informāciju par e-prasmju nedēļas pasākumiem aicinām skatīt šeit.

Šobrīd e-prasmju nedēļai 2017 ir reģistrējušies reģionālie partneri no vairāk nekā 70 Latvijas novadiem. Ja arī jūsu pārstāvētais novads vēlas iesaistīties e-prasmju nedēļas aktivitātēs, aicinām pieteikties koordinatorus, izmantojot tiešsaistes pieteikuma formu http://www.ebaltics.lv/e-prasmju-nedela-2017/ . Ja vēlaties piedalīties e-prasmju nedēļas pasākumos kā dalībnieks, bet nav īsti skaidrs, kas notiks jūsu novadā, atrodiet savu novada koordinatoru digitālajā kartē, veicot peles klikšķi uz novada nosaukuma, kur varēsiet noskaidrot visu nepieciešamo informāciju.
E-prasmju nedēļas laikā tiks organizēti gan centrālie pasākumi un diskusijas, kam varēs sekot līdz interneta tiešraidēs, gan arī pasākumi, kas notiks visos Latvijas reģionos: skolās un bibliotēkās, nevalstiskajās organizācijas, pašvaldībās un uzņēmumos. Būs iespējams pārbaudīt savas digitālās prasmes pašnovērtējuma testos un konkursos. Plašāka informācija par e-prasmju nedēļas pasākumiem un citām aktivitātēm pieejama e-prasmju nedēļas mājaslapā.

E-prasmju nedēļu Latvijā organizē LIKTA un VARAM ar valsts un privātā sektora partneriem un novadu pašvaldībām. E-prasmju nedēļas galvenie partneri ir Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs un “Microsoft Latvia”.

E-prasmju nedēļas tiešraides nodrošina “LMT Straume”. E-prasmju nedēļas partneri ir: CERT.lv, Digitālās Drošības Alianse, Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra, Kultūras informācijas sistēmu centrs, Latvijas IT klasteris, Latvijas Komercbanku asociācija, Latvijas Nacionālā bibliotēka, Lauksaimniecības datu centrs, Lauku atbalsta dienests, LR Aizsardzības ministrija, LR Ārlietu ministrija, LR Ekonomikas ministrija, LR Izglītības un zinātnes ministrija, LR Uzņēmumu reģistrs, Nodarbinātības valsts aģentūra, Projekts “Mazo un mikro komersantu apmācības inovāciju un digitālo tehnoloģiju attīstībai Latvijā”, Projekts “Pathways4Employ”, Rīgas IT Demo centrs, SIA “Baltijas Datoru Akadēmija”, SIA “Data Media Group”, SIA “Elektrum Latvija”, SIA “Microsoft Latvia”, Valsts Izglītības attīstības aģentūra, Valsts izglītības satura centrs, Valsts ieņēmumu dienests, Valsts Reģionālās attīstības aģentūra, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra, Valsts zemes dienests, VAS “Ceļu satiksmes drošības direkcija”, Veselības inspekcija; UNESCO Latvijas Nacionālā komisija un Zāļu valsts aģentūra.

DSJC dark background PNG

Plašāka informācija:
Māra Jākobsone,
LIKTA viceprezidente
E.: eprasmes@likta.lv
T.: 67311821