Pašvaldība
Eiropas e-prasmju nedēļa

e prasmes

Arī šogad E-prasmju nedēļas ietvaros (no 27.marta līdz 2. aprīlim) Valsts ieņēmumu dienests (turpmāk – VID) aicina apmeklēt VID bezmaksas seminārus.

Tukumā 27. martā notiks divi semināri -  plkst. 11.00 un plkst. 14.00. Tukuma bibliotēkā (Tukums, Šēseles iela 3). 

Atgādinām, ka no šī gada 1.marta Gada ienākumu deklarāciju var iesniegt gan tie nodokļu maksātāji, kam tas jādara obligāti, gan tie, kuri to vēlas darīt brīvprātīgi, lai saņemtu pārmaksāto iedzīvotāju ienākuma nodokli par attaisnotajiem izdevumiem[1]. Šis ir pirmais gads, kad tie nodokļu maksātāji, kuru gada apliekamo ienākumu kopējais apmērs 2016.gadā nepārsniedz 12 000 eiro, var iesniegt gada ienākumu deklarāciju, lai atgūtu pārmaksāto iedzīvotāju ienākuma nodokli, kas izveidosies, piemērojot gada diferencēto neapliekamo minimumu. Plašāka informācija pieejama VID mājaslapā sadaļā „Gada ienākumu deklarācija’” un izmantojot diferencētā minimuma aprēķina kalkulatoru.

E-prasmju nedēļa Latvijā notiek jau astoto gadu, un VID vienmēr ir bijis tās aktīvs dalībnieks. VID regulāri pilnveido savus e-pakalpojumus, lai sniegtu nodokļu maksātājiem iespēju nokārtot savas nodokļu saistības ātri, ērti un vienkārši jebkurā tam piemērotā laikā un vietā. Piedalīšanās E-prasmju nedēļā ir vēl viena lieliska iespēja iepazīstināt un mudināt iedzīvotājus izmantot VID e-pakalpojumus, kā arī klātienē uzzināt klientu atsauksmes un vēlmes.

E-prasmju nedēļas mērķis ir veicināt visas sabiedrības diskusiju par digitālo prasmju nozīmi, iepazīstināt ar jaunākajām digitālo prasmju apmācības programmām un rīkiem, kā arī e-pakalpojumiem. To koordinē Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM). Nedēļas galvenie partneri ir AS “Rix Technologies”, “Microsoft Latvija” un VAS “Latvijas valsts radio un televīzijas centrs” (LVRTC). E-prasmju nedēļas norise Latvijā ir daļa no Eiropas kampaņu e-Skills for Jobs 2016 un Get Online week 2016 aktivitātēm.

Par aktuālajiem E-prasmju nedēļas 2017 pasākumiem ir iespējams uzzināt e-prasmju mājas lapā www.eprasmes.lv . Dažādi pasākumi norisināsies Latvijas reģionos un pilsētās, bet galvenos pasākumus būs iespējams vērot tiešraidē. Šobrīd E-prasmju nedēļas 2017 organizēšanā iesaistījušies partneri no dažādiem Latvijas novadiem, ar tiem ir iespējams iepazīties E- prasmju nedēļas Digitālajā kartē.

Informāciju sagatavoja:
Evita Teice-Mamaja
VID Sabiedrisko attiecību daļa
tālr. 67122670; 67122668, 26351438, 26558389
e-pasts: komunikacija@vid.gov.lv

[1] Par saņemtajiem ārstniecības, zobārstniecības vai izglītības iegūšanas pakalpojumiem (t.sk. par bērnu interešu izglītības pakalpojumiem), veselības apdrošināšanas prēmiju maksājumiem, veiktajām iemaksām pensiju fondos vai par dzīvības apdrošināšanas pakalpojumiem.