Pašvaldība
Z.A. Meirovicam 130

Meirovics2

Gatavojoties Latvijas valsts simtgadei, Tukuma novada pašvaldība īsteno ieceri par Zigfrīda Annas Meierovica pieminekļa izveidi Tukuma vecpilsētā, tādējādi apliecinot lepnumu par viena no Latvijas valsts dibinātājiem saistību ar mūsu pilsētu un novadu. Pieminekļa izveides iecere saistās ar visa laukuma rekonstrukciju un labiekārtošanu, un tas tiks atklāts 2018. gada novembrī.


Lai godinātu izcilā valstsvīra piemiņu, šā gada 5.februārī – Z. A. Meierovica 130.jubilejā – Tukumā, pie ēkas Harmonijas ielā 14, tiks atklāta piemiņas plāksne. Šajā namā Z. A. Meierovics dzīvoja savā skolas laikā no 1900. līdz 1904.gadam, kad mācījās Tukuma pilsētas skolā, ko šobrīd pazīstam kā Tukuma E. Birznieka-Upīša 1.pamatskolu.


Z. A. Meierovics bijis Latvijas Republikas pirmais ārlietu ministrs, Satversmes sapulces delegāts un vairākkārtējs Ministru prezidents.
Pēc Pirmā pasaules kara pretrunu plosītajā Eiropā Z. A. Meierovics panāca to, kam reti kurš ticēja. 1918. gadā Latvija tika atzīta de facto, tam 1921. gadā sekoja nākamais ārpolitiskais panākums – starptautiska Latvijas atzīšana de jure un uzņemšana Tautu savienībā.
Z. A. Meierovics ir nodzīvojis īsu, bet neparasti spilgtu mūžu. Viņa personība, centieni un devums Latvijas labā apliecina vērtības, bez kurām nevar pastāvēt ne tauta, ne valsts, – pašapziņu, uzticību valsts ideāliem un nesavtīgu darbu, lai šos ideālus iemiesotu dzīvē.

Aicinām piedalīties svinīgā piemiņas plāksnes atklāšanas pasākumā 5.februārī plkst.12.00 pie ēkas Harmonijas ielā 14, Tukumā.

Meierovica projekts logo RGB krasains