Pašvaldība
Izmaiņas asenizācijas pakalpojuma cenā

tukuma udens

2017.gada 11.janvārī Tukuma novada Domes Saimniecības un uzņēmējdarbības veicināšanas komitejā tika skatīts jautājums par šķidro atkritumu pieņemšanas un utilizācijas maksas palielināšanu Tukuma pilsētā.

SIA “Tukuma ūdens” kopā ar Eiropas strukturfondu un Tukuma novada Domes atbalstu veikusi lielus ieguldījumus ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstībā. Veicot ieguldījumus ir nodrošināta kanalizācijas pakalpojuma pieejamība 98,5% Tukuma aglomerācijas iedzīvotājiem, bet šobrīd centralizētās kanalizācijas pakalpojumu izmanto ap 80% iedzīvotāju. Sakarā ar to, ka projekta mērķis ir samazināt vidē novadīto neattīrīto notekūdeņu daudzumu un veicināt centralizētas kanalizācijas pakalpojumu lietošanu, SIA “Tukuma ūdens” ir pārskatījis šķidro atkritumu pieņemšanas un utilizācijas izmaksas.


SIA “Tukuma ūdens” skaidro, ka maksa par šķidro atkritumu pieņemšanu un attīrīšanu ir jāpalielina, jo šā brīža maksa – 0,43 EUR/m3 – nesedz faktiskās izmaksas.


Ar asenizācijas transportu piegādāto šķidro atkritumu piesārņojums vairākas reizes (2015.gadā – 13 reizes) pārsniedz vidējo piesārņojumu, kas tiek novadīts uz attīrīšanas iekārtām no centralizētās kanalizācijas sistēmas.


Centralizēti savāktu notekūdeņu attīrīšanas izmaksas pēc faktiskajiem datiem 2015.gadā ir 0,90 EUR/m3.
Šobrīd maksa par šķidro atkritumu pieņemšanu un utilizāciju tiek palielināta pakāpeniski (noteiktas trīs reizes lielāka nekā centralizēti savāktu notekūdeņu attīrīšanas maksa).

Ņemot vērā iepriekš minēto, no 2017.gada 1.februāra maksa par saņemto šķidro atkritumu pieņemšanu un utilizāciju no asenizācijas transporta būs 2,70 EUR par 1 m³ bez PVN.

Vairāk informācija SIA "Tukuma ūdens" klientu apkalpošanas daļā pa tālruni: 63122287, mob.29326198, e-pasts: info@tukumaudens.lv.