Pašvaldība
ALBERTS PAULIŅŠ „DAŽĀDAS NOSKAŅAS”

Paulins izstade
No 5.janvāra līdz 11.februārim Tukuma bibliotēkā, Šēseles ielā 3, apskatāma gleznotāja Alberta Franciska Pauliņa darbu izstāde “Dažādas noskaņas”

Izstādē izliktie darbi tapuši 2016. gadā. Apskatāmas gan ainavas un Tukuma ieliņu attaimojumi, kas tapuši pēc dabā veiktiem zīmējumiem, fotoattēliem, vai vienkārši pēc atmiņas, gan klusās dabas. Darbi ir mākslinieka „pārdomas klusumā” - ne tikai par apcerīgākajām un skaistākajām pilsētas vietām, tās ir arī pārdomas par dzīvi.

‘’Es gleznoju to, ko vislabāk pazīstu, to, ar ko es dzīvoju un kas man ir dārgs, savu pasauli caur savām sajūtām," teicis mākslinieks.
Alberta Pauliņa glezniecība spēcīga ar savu krāšņumu, emocionāla ar romantisko sapņainību, stipra savā mīlestībā pret dabu, cilvēku, lietām un vietām, kas saistās ar atmiņām un neļauj zaudēt ticību nākotnei.’’*

Mākslinieks Alberts Francisks Pauliņš pamatā ir ainavists, strādā arī klusās dabas žanrā, kā arī gleznojis portretus un aktus. Dzimis 1948. gadā Krāslavas apriņķa Asūnes ciemā. Mācījies Rīgas lietišķās mākslas vidusskolas koktēlniecības nodaļā. Pēc vidusskolas strādājis Tukuma kinodirekcijā par mākslinieku. Beidzis Valsts Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļu 1982. gadā. Izstādēs piedalās kopš 1978. gada. Tukuma mākslinieku grupas biedrs kopš 1978. gada un Latvijas Mākslinieku savienības biedrs kopš 1990. gada.

*Treija A., Petraškevičs J. Alberts Francisks Pauliņš Galerija ‘’Daugava’’, Rīga, 2013., 84 lpp.

Tukuma novada Izglītības pārvaldes
izglītības darba vecākā speciāliste
Agnese Matvejeva
Tālr.: 63107279