Pašvaldība

Tukuma novada sociālais dienests gatavojoties jaunajam mācību gadam aicina trūcīgos un maznodrošinātos Tukuma novada iedzīvotājus saņemt pabalstus ģimenēm ar bērniem - pabalstu skolas piederumu iegādei bērniem, kuri apmeklē vispārizglītojošās skolas un obligāto pirmsskolas apmācību un brīvpusdienas skolās un pirmskolas izglītības iestādē.

Tiesības saņemt pabalstus ir ģimenēm ar bērniem, kuru minimālais ienākums mēnesī uz katru ģimenes locekli nepārsniedz 60% no valstī noteiktās minimālās algas (šobrīd 222 euro) un kurām piešķirts trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes (personas) statuss.

Pabalsta skolas piederumu iegādei apmērs ir:
30 euro katram bērnam vai
15 euro katram bērnam, ja bērns mācās speciālā izglītības iestādē, internātskolā vai nav pārcelts nākošajā klasē vai
15 euro katram bērnam, ja bērns apgūst 5- 6 gadīgo bērnu pirmsskolas apmācību.
Pabalstu skolas piederumu iegādei piešķir līdz 30.septembrim.

Savukārt, brīvpusdienas skolās un pusdienu faktisko izmaksu segšanu pirmsskolas izglītības iestādēs piešķir:
skolēnam uz pirmo mācību pusgadu un otro mācību pusgadu,
bērnam pirmsskolas izglītības iestādē un izglītības iestādē, kas nodrošina pirmsskolas izglītības programmu, uz iztikas līdzekļu deklarācijas spēkā esamības periodu.
Lai saņemtu pabalstu, vienam no bērna vecākiem vai bērna likumiskajam pārstāvim jāvēršas Tukuma novada sociālajā dienestā, uzrādot personu apliecinošu dokumentu (pasi vai personas apliecību), jāiesniedz rakstisks iesniegums un Tukuma novada sociālajā dienestā jāaizpilda iztikas līdzekļu deklarāciju.

Pagājušajā gadā pabalstu skolas piederumu iegādei saņēma 247 bērni. Kopumā 2015.gadā pabalstam skolas piederumu iegādei no Tukuma novada Domes budžeta izlietoti 6270 euro. Šogad plānoti finanšu līdzekļi 9000 euro apmērā.
Savukārt, brīvpusdienas saņēma 261 Tukuma novada bērns par kopējo summu 28 351 euro . Šogad plānoti finanšu līdzekļi 30 000 euro apmērā.

Informāciju par sociālo darbinieku pieņemšanas laikiem un atbildes uz jautājumiem var iegūt, zvanot uz Tukuma novada sociālā dienesta bezmaksas informatīvo tālruni 80205333. Papildu informāciju par sociālo palīdzību un sociālajiem pakalpojumiem var iegūt Tukuma novada sociālā dienesta mājaslapā «www.tnsd.lv».