Aktualitātes
Kopīgiem spēkiem top Latvijas simtgades parks pretī Slampes Kultūras pilij

Slampē koki
Šā gada 17.septembrī Slampes Kultūras pilī norisinājās pasākums “Trīs mākslu satikšanās”, kurā satikās trīs mākslas – mūzika, dzeja un māksla. Pasākums sākās ar Tukuma mākslinieku grupas izstādes atklāšanu Ingemāras Treijas vadībā. Tad svinīgajā pasākumā ar muzikālu priekšnesumu uzstājās pārstāvji no Tukuma literātu apvienības un ciemiņi no Liepājas – rakstniece Jana Egle ar dēlu Jāni Rūci.


Pēc svinīgā pasākuma visi dalībnieki devās uz topošo parku pretī Slampes Kultūras pilij, kur, turpinot padarīt Latviju krāšņāku ar koku stādījumiem un/vai mazo koka arhitektūras objektu izvietošanu parkos, katras mākslas pārstāvji iestādīja trīs veidu lapegles, četrus Ķīnas ceriņus un vēl trīs šķirņu ceriņus. Literātu apvienības pārstāvji līdz ar koku iestādīšanu ieraka arī pudeli ar vēstījumu nākotnei.
Šīs aktivitātes tiek veiktas Latvijas Pašvaldības savienības projekta “Pašvaldību labie darbi parkos Latvijas simtgadei” ietvaros, kurā arī Tukuma novada Dome ir pieteikusi dalību ar trīs parkiem – Tukuma pilsētas parks (Lielā iela 36A), Pasaku tēva A. Lerha Puškaiša parks Džūkstē, Latvijas simtgades parks Slampē. Kopā projektā piedalās 67 pašvaldības ar 77 parkiem.
Koku stādi iegādāti ar Valsts atbalstu meža nozares attīstībai 2017.gadā.

Meža dienas logo

 Meža attīstības fonds