Aktualitātes
Piesaki balvai iedvesmojošāko skolotāju Tukumā!

ZZ GODALGO facebook 900x600

Jau otro gadu pēc kārtas, skolās atskanot pirmajam zvanam, tiek izsludināta Vislatvijas iniciatīva “Iedvesmojošākais skolotājs”, kuras ietvaros esošie un bijušie skolēni, kā arī viņu vecāki ir aicināti dalīties ar stāstiem par savu mīļāko skolotāju. Pasniedzēji, par kuriem nobalsos visvairāk sociālo tīklu lietotāju, dāvanā no “Zelta Zivtiņas” saņems jaunus, funkcionālus un ērtus Samsung Galaxy J3 viedtālruņus. Iniciatīvas ietvaros tiks apbalvoti divi labākie skolotāji katrā reģionā, kopumā iepriecinot ar jauniem telefoniem 10 iedvesmojošākos Latvijas skolotājus. Pieteikt stāstu par skolotāju ir iespējams jau no 1. septembra.

Pērn iniciatīvas ietvaros tika savākti vairāk nekā 150 spilgti, emocionāli un patiešām iedvesmojoši stāsti par skolotājiem. Tā ir iespēja ne vien izvirzīt skolotāju lielās balvas saņemšanai, bet arī no sirds pateikties par padarīto darbu, uzcītību un pieredzi, ar ko skolotāji labprāt dalās. Pieteikt apbalvojumam var ne vien klases audzinātājus, vēstures vai matemātikas pasniedzējus, bet arī interešu izglītības, piemēram, deju skolotājus, sporta trenerus un citus – visus tos, kuru padomi ir bijuši neizsakāmi vērtīgi un dzīves gudrība vēl joprojām palīdz dažādās dzīves situācijās. Tā, piemēram, mūziķis Miks Dukurs iniciatīvai jau ir pieteicis savu tēvu, Ediju Dukuru, kurš pavēra dēlam durvis uz mūzikas pasauli.

“Protams, ir svarīgi strādāt, kad esi skolas solā, skolotāja uzraudzībā, taču vissvarīgākais ir tas, kas seko pēc tam. Nav viegli piespiest sevi strādāt ar sevi, tādēļ vajadzīga motivācija no malas un man to sniedza tēvs. Tāds kā privātskolotājs, kurš vienmēr motivējis darbam un dalījies personīgajā pieredzē, kas sākuma posmā man nozīmēja sevišķi daudz. Man ir bijuši daudzi skolotāji, kuriem tagad jāatvainojas, jo manis audzināšana nebija viegla lieta. Bet tēvs bija tas, kurš vienmēr spēja pārliecināt nepadoties, kurš ir visvairāk ieguldījis, lai šobrīd varu teikt paldies, ka esmu uz skatuves,” stāsta Miks Dukurs.

Savus skolotājus pieteikuši arī Evelīna Lukša, kuru fani atpazīst pēc pseidonīma “Evelīna Pārkera” un kuras Youtube blogam jau ir vairāk nekā 50 000 sekotāju, kā arī radio Pieci.lv DJ un vairāku raidījumu vadītājs Aleksis Vilciņš. Evelīna apbalvojumam “Iedvesmojošākais skolotājs” izvirzīja savu baleta skolotāju, kura jaunietei palīdzēja ne vien izpausties radoši, bet arī noticēt saviem spēkiem. “Esmu gājusi dažādās baleta studijās, taču vienmēr, tur atrodoties, biju kompleksu pilna un nekad nejutos kā savējā. Tad es atradu Allas Saharovas deju studiju un uzreiz sajutos kaut kā vērta. skolotāja Alla mani vienmēr uzmundrināja un ļāva izpausties, kā es vēlos, deva man iespēju dejot solo un dejot uz puantēm. Viņai nav svarīgi, cik spējīgs tu esi baleta jomā, viņai ir svarīgi, cik liela ir tava vēlēšanās dejot. Pateicoties viņai, guvu ievērojamus rezultātus konkursos, kā arī devos uz Sanktpēterburgas konkursu, kur viņa mani atbalstīja katru dienu un katru minūti. Liels paldies Allai Saharovai par to, ka viņa man palīdzēja noticēt sev,” atzīst Evelīna Lukša (Pārkera).

Savukārt Aleksis Vilciņš izvēlējās pateikties savai latviešu valodas un literatūras skolotājai, ar kuru pēc skolas sola attiecības pārtapa par draudzību: “Mans stāsts ir par skolotāju Šļakotu. Joprojām šķiet dīvaini lietot šo vārdu savienojumu, tāpēc teikšu vienkārši - Inga. Inga pie mums ieradās 9. klasē ar tekstu "pie manis neviens vēl latviešu valodas eksāmenu nav nokārtojis". Un taisnība, skolā viņa bija nonākusi tikko un ar attiecīgu attieksmi, kā jau pie pamatskolēniem pienākas, arī tika uzņemta. Tagad, pēc diviem (veiksmīgi) nokārtotiem eksāmeniem, jau laiciņu neesot "skolēna statusā", varu teikt, ka esmu ieguvis draugu, pārgājienu biedru un iedvesmas avotu dižām lietām. Inga man iemācīja likt komatus (kaut cik pareizi), lasīt grāmatas, domāt un meža vidū uzvārīt ūdeni tieši tik daudz, lai pietiek visiem ap ugunskuru sēdošajiem,” dalās ar emocijām Aleksis Vilciņš.

Pastāsti arī Tu stāstu par Tevi iedvesmojušo skolotāju un aicini balsot visus klasesbiedrus, draugus, paziņas un ģimeni. Pieteikumi tiks pieņemti no 1.seprembra līdz 1.oktobrim, savukārt 10 laimīgos uzvarētājus paziņosim skolotāju dienā 5.oktobrī. Uzvarētājus noteiksim atbilstoši savāktajam balsu skaitam, kas uzkrāsies, spiežot “like” un “share” skolotāju stāstiem sociālajos tīklos, kā arī ņemsim vērā žūrijas vērtējumu. Iesniegt iedvesmojošu stāstu, iepazīties ar plašāku informāciju par iniciatīvu, kā arī izlasīt un nobalsot par jau pieteiktajiem skolotājiem var iniciatīvas platformā: https://www.skolotajsiedvesmo.lv 

Papildinformācijai:

Jūlija Vasiljeva, “Zelta Zivtiņas” sabiedrisko attiecību konsultante

+371 29413906

julija.vasiljeva@mmacomms.lv