Aktualitātes
19.augustā ESF projekta ietvaros Pienavā notika „Veselības veicināšanas diena” un futbolmačs bērniem

Pienava
Viss iesākās jau no plkst. 9.30, kad atbrauca jaunie futbolisti no kaimiņu ciemiem – Jaunpils un Džūkstes. Jaunie sportisti nedaudz iesildījās un sacensības varēja sākties.
Kamēr jaunie censoņi sacentās, bibliotēkas telpās notika lekcijas – “Veselīga uztura pamatprincipi un savas ēdienkartes plānošana”, kā arī “Stress un atkarības –ko ar to darīt?”.


Tikmēr pagalmā jau rosījās jaunieši un ar nepacietību gaidīja TRX nodarbību. Ja kāds nezina, tad TRX ir piekares sistēma, kura darbojas uz cilvēka ķermeņa svaru. TRX ir radies ASV, kara flotē. Lai sagatavotos misijām, bija nepieciešama iekārta treniņiem. TRX radītājs un dibinātājs Rendijs Hetriks dienējis flotē 14 gadus. Rendijs no vecas cīņu jostas un izpletņu striķiem radīja ierīci, kuru bija iespējams pakārt virs durvīm un veikt simtiem vingrojumu. TRX vingrojumus var veikt ikviens, jebkurā vietā, lai uzlabotu fiziskos rezultātus dzīvē un darbā.
Tūlīt pēc TRX nodarbības turpat pagalmā, koku paēnā, tika izvietoti paklājiņi jogas nodarbībai pieaugušiem un bērniem. Ķermenis, elpa un apziņa ir cieši saitīti savā starpā. Jogas filosofijai piemīt sistemātiskums, tas nozīmē, ka cilvēks nonāk līdz garīgai praksei pamazām. Tas ir kā ceļojums, kas sākas ķermenī un ved pie dvēseles. Ikviens varēja iegūt jogas pamatprasmes, pavingrināties, meditēt.
Paralēli āra aktivitātēm bibliotēkā bija sagatavots veselīga uztura stūrītis pašiem mazākajiem un veselīgas uzkodiņas lielākiem.
Savukārt pagalmā interesenti savācās uz nūjošanas prasmju apguvi. Tika ieteikts, kā iegādāties sev piemērotas nūjas. Svarīgi veikt iesildīšanos, kā arī izvēlēties sev atbilstošu slodzi un neaizmirst arī pēc nūjošanas veikt muskuļu stiepšanās vingrinājumus. Katrs varēja pamēģināt kustību, kā arī uzzināt kādas ir visbiežāk pieļautās kļūdas nūjojot.
Tikmēr futbola sacensības bija galā. Tika apbalvoti 3.vietas ieguvēji – Pienavas futbolisti, 2. vieta tika Jaunpils komandai, bet 1.vieta vai zelta medaļas ieguva Džūkstes futbola komanda.
Pienavā futbols ir iecienīta sporta spēle, arī pieaugušie sadalās komandās un spēlē līdz pat vēlam vakaram.
Gaidīsim jauno futbola sezonu ar jaunām sacensībām, jauniem izaicinājumiem un, protams, jaunām uzvarām.
Saku paldies dalībniekiem un pasākuma veidotājiem par sagādātajiem jaukajiem svētkiem Pienavā.

Informāciju sagatavoja Džūkstes 2.bibliotēkas vadītāja Inita Britāne