Aktualitātes
Tehniskās apskates nakts pirmo reizi notiks Tukumā

Tehniskās apskates nakts plakats
Sestdien, 19.augustā, Tukumā pirmo reizi notiks Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) organizētais “Tehniskās apskates nakts” pasākums, kurā autovadītāji varēs bez maksas pārbaudīt sava auto tehnisko stāvokli.
Pasākums notiks Tukuma CSDD tehniskās apskates stacijā, Zemītes ielā 5. Pieteikšanās uz pasākumu ir jau sākusies un to var veikt CSDD e-pakalpojumos (e.csdd.lv/tanaktspiet/), kā arī CSDD klientu apkalpošanas centros.
Tehniskās apskates nakts devīze ir “Mēs par drošu auto!”. Tāpēc CSDD aicinās tukumniekus un pārējos autovadītājus pievērst uzmanību auto tehniskajam stāvoklim un tā nozīmi ceļu satiksmes drošībai ikdienā. Interesenti varēs veikt arī sava auto tehnisko apskati, pirms tam veicot nepieciešamos maksājumus.


Daudzi autovadītāji, pēc šī pasākuma apmeklēšanas ir atzinuši, ka bijuši pārliecināti par auto atbilstošo tehnisko stāvokli, kas neatbilda realitātei. Pārbaudes laikā tika konstatētas nopietnas neatbilstības.
Autovadītāji, kuri kādu iemeslu dēļ netiks uz Tukumu, varēs bezmaksas auto diagnostiku veikt 26.augustā Rīgā. Ņemot vērā cilvēku lielo interesi par pasākumu iepriekšējos gados, CSDD 2.septembrī izsludinājusi papildu Tehniskās apskates nakti modernajā jaunuzbūvētajā Siguldas tehniskās apskates stacijā.
Cilvēki tiek aicināti sekot līdzi informācijai par iespēju pierakstīties uz “Tehniskās apskates nakts” pasākumiem CSDD e-pakalpojumos e.csdd.lv/tanaktspiet/, jo gandrīz katru dienu tiks papildinātas brīvas vietas un būs pieejami brīvi pieraksta laiki, tādējādi pierakstīties uz auto diagnostiku varēs ne tikai pieraksta atvēršanas dienā.
Tukuma tehniskās apskates stacijā pērn tehniskā apskate tika veikta 20 854 transportlīdzekļiem. Dienā Tukumā vidēji apkalpo 83 klientus. Ar pirmo reizi tehnisko apskati Tukumā 2016.gadā izgāja 58% auto, savukārt Latvijā šis rādītājs pērn bija vidēji 59%.

CSDD Sabiedrisko attiecību daļa
Tālrunis: 67025730
E-pasts: csdd@csdd.gov.lv
Mājas lapa: www.csdd.lv
Twitter: @csdd_lv
CSDD diennakts informācijas tālrunis: 67025777