Aktualitātes
Pašvaldības autoceļu pārbūve Tukuma novada Sēmes pagastā

Celji projekts
2017.gada jūnijā uzsākta pašvaldības autoceļa posma Beitiņi–Liepsalas no 0,00 km līdz 2,0 km pārbūve Pūres pagastā, t.sk., tiltu pārbūve pār Pūres upi. Sakarā ar tilta pārbūves darbiem, plānots slēgt tiltu uz pašvaldības autoceļa Beitiņi–Liepsalas no 2017.gada 12.jūnija. Ir saskaņots apvedceļš (skatīt karti). Pašvaldības autoceļa Beitiņi–Liepsalas posma pārbūves darbi plānoti līdz 2017.gada septembra sākumam.
Atvainojamies visiem iedzīvotājiem par sagādātajām neērtībām.


Informējam, ka pašvaldība uzsākusi īstenot Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstības pasākuma “Pamatpakalpojumi un ciematu atjaunošana lauku apvidos” projektu “Pašvaldības autoceļu pārbūve Tukuma novada Pūres un Jaunsātu pagastā” Nr. 17-08-A00702-000034, kura ietvaros plānots pārbūvēt pašvaldības autoceļus Pūres pagastā 4,7 km un Jaunsātu pagastā 4,4 km garumā.
2017.gadā plānots uzsākt pārbūves darbus, kas turpināsies 2018.gada sākumā, pašvaldības autoceļa posmā Apšukrogs–Strēļi no 0,00 km līdz 2,7 km Pūres pagastā, Šūļas–Bērznieki–Bajāri ceļš no 0,00 km līdz 4,4 km Jaunsātu pagastā. Būvdarbus veiks SIA “STRABAG”. Būvuzraugs – SIA “BŪVES BIROJS” un autoruzraugs – SIA “ACB Projekts”.
Projekta ietvaros plānots pārbūvēt izvēlētos pašvaldības autoceļa posmus, nodrošināt nepieciešamo autoceļa nestspēju, pastiprinot tā segu ar jaunu grants šķembu maisījuma seguma kārtu, sakārtojot ūdens atvadīšanas sistēmu (jaunu caurteku, grāvju izbūve). Pūres pagasta autoceļa posmā Beitiņi–Liepsalas ir tilts, kas ir apmierinošā stāvoklī, bet tilta inspekcijas laikā tika konstatēti vairāki defekti, kas, turpinot attīstīties, var apdraudēt tilta nestspēju vai drošu ekspluatāciju, tāpēc projekta ietvaros plānots pārbūvēt ceļa posma sastāvā esošo tiltu. Tilta virskārtai tiks uzklāts asfaltbetona segums, neattiecināmās izmaksas segs pašvaldība. Autoceļa Beitiņi–Liepsalas posmā tiks veikta virsmas apstrāde ar bitumena emulsijas maisījumu, izveidojot pretputekļa klājumu. Rezultātā tiks samazināts putekļu daudzums. Ceļa posmā Apšukrogs–Strēļi tiks izbūvēts asfaltbetona seguma posms, lai pieslēgtos pie valsts autoceļa, neattiecināmās izmaksas segs pašvaldība.
Projekta rezultātā tiks pārbūvēti pašvaldības autoceļu posmi ar grants segumu, uzlabojot ceļu kvalitāti, lai veicinātu uzņēmējdarbības attīstību un apdzīvotības saglabāšanu Tukuma novadā.
Pūres un Jaunsātu pagasta autoceļi tiks pārbūvēti par kopējo summu (tai skaitā vispārējās izmaksas: būvprojekta izstrāde, autoruzraudzība, būvuzraudzība) 624 227,25 EUR, attiecināmās izmaksas ir 606 538,47 EUR, no kurām ELFLA finansējums ir 545 884,62 EUR un pašvaldības finansējums – 60 653,85 EUR. Neattiecināmās izmaksas ir 17 688,78 EUR, kas tiks segtas no pašvaldības budžeta.
Līdz 2018.gada 23.oktobrim plānots pārbūvēt pašvaldības autoceļus 43,7 km garumā visā novadā.
Vairāk informācijas par Eiropas Lauksaimniecības fondu lauku attīstībai pieejams Eiropas Komisijas tīmekļa vietnē:
http://ec.europa.eu/agriculture/rural-development-2014-2020/index_lv.htm

Atbalsta Zemkopības ministrija un Lauku atbalsta dienests

Tukuma novada Domes
Projektu vadītāja
Dace Keirāne
63107282
dace.keirane@tukums.lv