Aktualitātes

Lauku attīstībai 2014.–2020. gadam apakšpasākumā "Darbību īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju" (apakšpasākuma kods – 19.2.) aktivitātē "Vietējās ekonomikas stiprināšanas iniciatīvas" un aktivitātē "Vietas potenciāla attīstības iniciatīvas" atbilstoši 2015. gada 13. oktobra Ministru kabineta noteikumiem Nr. 590 “Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība lauku attīstībai apakšpasākumā "Darbību īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju”.
Projektu iesniegumu pieņemšanas termiņš: 06.02.2017. – 06.03.2017.
Projektu īstenošanas vieta – Kandavas Partnerības teritorija: Kandavas novads, Jaunpils novads, Pūres, Sēmes un Irlavas pagasti Tukuma novadā.
Kopējais izsludinātais finansējums konkursa 3.kārtā: 161759,93 EUR.


Izsludinātās Rīcības :
1.Rīcība “Atbalsts uzņēmējdarbības (izņemot tūrisma jomu) uzsākšanai un attīstībai” – Rīcības ietvaros paredzēts atbalstīt jaunu uzņēmumu veidošanos un esošo darbības uzlabošanu un paplašināšanu nelauksaimnieciskās darbības jomā, kā arī atbalsts jauniem un esošiem mājražotājiem darbības uzsākšanai vai paplašināšanai, vietējās lauksaimniecības produkcijas realizācijas vietu izveidei. Ieguldījumu atbalsts paredzēts būvniecībā, iekārtu un aprīkojuma iegādē, ar sabiedriskām attiecībām saistītām izmaksām un personāla kvalifikācijas paaugstināšanā. Izsludinātais finansējums – 54642,52 EUR.
2.Rīcība “Atbalsts uzņēmējdarbībai tūrisma jomā” – Rīcības ietvaros paredzēts atbalstīt jaunu uzņēmumu veidošanos un esošo darbības uzlabošanu un paplašināšanu tūrisma jomā. Ieguldījumu atbalsts paredzēts būvniecībā, iekārtu un aprīkojuma iegādē, ar sabiedriskām attiecībām saistītām izmaksām un personāla kvalifikācijas paaugstināšanā. Izsludinātais finansējums – 27732,05 EUR.
4.Rīcība “Atbalsts dabas, vēstures un kultūras mantojuma objektu attīstībai” – Rīcības ietvaros paredzēts veicināt dabas, vēsturisko un kultūrvēsturisko vietu un objektu saglabāšanu un attīstību. Rīcības ietvaros var īstenot tikai sabiedriskā labuma projektus, kas nozīmē, ka plānotajam projekta mērķim nav komerciāla rakstura. Projektu rezultāti ir publiski pieejami un par to izmantošanu netiek prasīta samaksa. Izsludinātais finansējums – 26185,46 EUR.
5.Rīcība “Atbalsts sabiedrisko aktivitāšu nodrošināšanai” - Rīcības ietvaros paredzēts nodrošināt sabiedrisko aktivitāšu dažādošanu iedzīvotāju radošai un profesionālai pilnveidei. Rīcības ietvaros var īstenot tikai sabiedriskā labuma projektus, kas nozīmē, ka plānotajam projekta mērķim nav komerciāla rakstura. Projektu rezultāti ir publiski pieejami un par to izmantošanu netiek prasīta samaksa. Izsludinātais finansējums – 39159,83 EUR.
6.Rīcība “Atbalsts izglītojošiem pasākumiem” – Rīcības ietvaros paredzēts atbalstīt mācību un izglītojošus pasākumus. Rīcības ietvaros var īstenot tikai sabiedriskā labuma projektus, kas nozīmē, ka plānotajam projekta mērķim nav komerciāla rakstura. Projektu rezultāti ir publiski pieejami un par to izmantošanu netiek prasīta samaksa. Izsludinātais finansējums – 14040,07 EUR.
Ar Kandavas Partnerības attīstības stratēģiju 2016.-2020.gadam (sabiedrības virzīta vietējās attīstības stratēģija) un dokumentāciju, kas nepieciešama, lai iesniegtu projekta iesniegumu, var iepazīties: biedrības „Kandavas Partnerība” birojā Talsu ielā 11, Kandavā, un tīmekļa vietnēshttp://www.kandavaspartneriba.lv/ un http://www.lad.gov.lv/lv/
Projekta iesniegumu elektroniska dokumenta veidā var iesniegt Lauku atbalsta dienesta Elektroniskās pieteikšanās sistēmā https://eps.lad.gov.lv/loginvai nosūtot uz Lauku atbalsta dienesta elektroniskā pasta adresi lad@lad.gov.lv Elektronisko dokumentu likumā noteiktajā kārtībā. Projekta iesniegumu papīra formātā var iesniegt biedrības „Kandavas Partnerība” birojā Talsu ielā 11, Kandavā, 2 eksemplāros un tā elektronisko kopiju, kas ierakstīta ārējā datu nesējā (ja to neiesniedz Lauku atbalsta dienesta Elektroniskās pieteikšanās sistēmā vai elektroniska dokumenta veidā saskaņā ar Elektronisko dokumentu likumu).
Kontaktinformācija – Inta Haferberga, tālr.28390394, elektroniskā pasta adrese intaha@inbox.lv.

Logo kandavas partneriba