Aktualitātes

A/S “Pasažieru vilciens” informē, ka no šā gada 19.septembra līdz 3.novembrim dzelzceļa sliežu posmā Dubulti – Sloka notiks remontdarbi.
Dzelzceļa remonta laikā Tukuma novada iedzīvotāji novērojuši, ka vilcieni no Rīgas stacijā Tukums I pienāk ar dažu minūšu nokavēšanos, kā rezultātā pilsētas maršruta autobusi no pieturas “Autoosta” atiet pirms vilciena pienākšanas.

Lai situāciju risinātu, Tukuma novada Domes pārstāvji vērsās pie SIA “Tukuma auto” un A/S “Pasažieru vilciens” pārstāvjiem pēc skaidrojuma.
SIA “Tukuma auto” pārstāvis informē, ka šā gada vasarā, lai iedzīvotājiem ērtāk būtu nokļūt līdz Rīgai un atpakaļ tikuši pārskatīti pilsētas autobusu maršruti un pietuvināti rīta pusē vilcienu atiešanas laikiem un pēcpusdienā vilcienu pienākšanas laikiem. Starp vilcienu pienākšanas laikiem un autobusu atiešanu laikiem (un otrādi) ir maksimāli mazs starplaiks, lai pasažieriem ilgi nebūtu jāgaida transports. Situācijā, kad vilciens gala stacijā pienāk ar nokavēšanos, autobuss aizbrauc pirms vilciena pienākšanas. SIA “Tukuma auto” atvainojas par radušos situāciju, un iespēju robežās to centīsies risināt, bet izmainīt autobusu kustību sarakstus tik īsā laika posmā nav iespējams.


A/S “Pasažieru vilciens” atvainojas par sagādātajām neērtībām un skaidro, ka dzelzceļa infrastruktūras uzturēšanas darbi diemžēl ir nepieciešami, un neveicot tos, ar laiku dzelzceļa infrastruktūra zaudēs vilcienu caurlaides spēju. Pasažieru pārvadājumu organizācijas daļas vadītājs Aleksejs Mošenkovs informē, ka situācija var mainīties no 3.novembra, jo atbilstoši pēdējiem saņemtajiem no SIA „LDZ Infrastruktūra” pieprasījumiem „B” tipa kapitālā remonta veikšanai ceļa posmā Dubulti-Sloka remontdarbi tiks veikti dienas laikā no plkst.8:30 līdz 16:00, un līdz ar to rīta un vakara vilcieni kursēs atbilstoši pamatsarakstam.