Aktualitātes
Tukumā atklāts pirmais reģionālās nozīmes Valsts un pašvaldību vienotais klientu apkalpošanas centrs

IMG 0997
  19.maijā svinīgi tika atklāts Tukuma novada Valsts un pašvaldības vienotais klientu apkalpošanas centrs. Atklāšanā piedalījās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas parlamentārais sekretārs Jānis Eglīts, Valsts ieņēmuma dienesta, Valsts zemes dienesta, Valsts Veselības inspekcijas, Uzņēmumu reģistra, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras, Valsts darba inspekcijas, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes, Nodarbinātības valsts aģentūras pārstāvji, kā arī Tukuma novada pašvaldības pārstāvji.
“Tukums ir viena no trim pašvaldībām, kas pagājušā gada augustā piekrita startēt pilotprojektā par valsts un pašvaldības vienotā klientu apkalpošanas centra izveidi. Un šobrīd mēs esam pirmie, kas nogājuši līdz finišam. Šis ir vēl viens veids, kā valsts un pašvaldība nāk pretī iedzīvotājiem, nodrošinot ērtāku pakalpojumu saņemšanu. Mēs esam gandarīti, ka šis projekts ir noslēguma stadijā, taču tas vēl nav pabeigts. Šis projekts vēl tiks attīstīts un pilnveidots.”, savā uzrunā teica Tukuma novada Domes priekšsēdētājs Ēriks Lukmans.


Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas parlamentārais sekretārs Jānis Eglīts apsveica Tukuma pašvaldību, kas pirmā īstenojusi projektu par klientu apkalpošanas centra izveidi: “Šis ir nozīmīgs notikums ne tikai Tukumam, bet arī visai Latvijai, jo šis ir pirmais reģionālas nozīmes klientu apkalpošanas centrs, kas tiek atklāts. Šis ir bijis ļoti mērķtiecīgs VARAM ministrijas darbs ar pašvaldībām un ir ieguldīts liels darbs, lai pakalpojumi klientiem tiktu nodrošināti pēc iespējas ērtāk, ātrāk un izdevīgāk. Apsveicu Tukuma pašvaldību, kas pirmā ir veikuši šo ceļu.”

Jau iepriekš tika ziņots, ka Valsts un pašvaldības vienotais klientu apkalpošanas centrs savus pakalpojumus Talsu ielā 4, Tukumā, sniedz no šā gada 1. aprīļa, kur Tukuma novada Domes telpās ir pieejami Tukuma novada pašvaldības, Valsts ieņēmuma dienesta, Valsts zemes dienesta un Valsts Veselības inspekcijas sniegtie pakalpojumi.
Pašvaldība ir noslēgusi sadarbības līgumus ar Uzņēmumu reģistru, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūru, Lauksaimniecības atbalsta dienestu, Valsts darba inspekciju, Iekšlietu ministrijas Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldi un Nodarbinātības valsts aģentūru par pakalpojuma nodrošināšanu VPVKAC. Pašvaldības darbinieki nodrošinās šo iestāžu pakalpojuma pieprasīšanas iesnieguma pieņemšanu un rezultāta izsniegšanu, kā arī informēs klientus par iestāžu e-pakalpojumiem, lai veicinātu aktīvāku e-pakalpojumu izmantošanu Vienotajā valsts un pašvaldību pakalpojumu portālā www.latvija.lv
Pašvaldība turpinās uzrunāt Valsts vides pārvaldi un aicinās slēgt sadarbības līgumu, lai nodrošinātu iedzīvotājiem pieejamus valsts un pašvaldību publiskos pakalpojumus vienuviet, VPVKAC.

Foto galerija