Aktualitātes
Ar maija mēnesi Tukuma autoostā iespēja iegādāties abonementa biļetes

autobuss
  Rīgas plānošanas reģions informē, ka ar maija mēnesi pasažieriem ir iespēja iegādāties abonementa biļetes Tukuma autoostā maršrutos, kuros sabiedriskā transporta pakalpojumus sniedz SIA „Tukuma auto”.

Sabiedriskā transporta padome ir atbalstījusi abonementa biļešu ieviešanu reģionālajos autobusu maršrutos un apstiprinājusi abonementa biļešu veidus un nosacījumus to lietošanai. Iegādājoties abonementa biļetes, regulārie pasažieri par braucienu sabiedriskajā transporta maksās lētāk un pasažieriem pakalpojumu izmantot būs ērtāk, jo ikdienā nevajadzēs nēsāt līdzi skaidru naudu.

Sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējs sākotnēji pasažieriem nodrošinās iespēju iegādāties pielikumā pievienotajā tabulā Nr.1 6.un 7.punktā norādītos laika abonementa biļešu veidus vai vismaz divus no Tabulā Nr.2 norādītajiem braucienu skaita abonementa biļešu veidiem. 

Abonementa biļešu ieviešana maršrutos uzsākta no šā gada aprīļa un pakāpeniski plānots ieviest visu pasažieru pārvadātāju apkalpotajos maršrutos. Abonementa biļetes tiks pārdotas pārvadātāja noteiktās biļešu tirdzniecības vietās, pašreiz tās ir autoostas.
Šobrīd VSIA „Autotransporta direkcija” turpina pārrunas ar pārējiem pasažieru pārvadātājiem par abonementu biļešu ieviešanas risinājumiem.

Pielikumā: Abonementa biļešu veidi