Aktualitātes

Ar Tukuma novada Domes 24.marta lēmumu uzsākta Tukuma pilsētas satiksmes organizācijas un drošības uzlabošanas, transporta infrastruktūras attīstības koncepcijas 2017.– 2023.gadam izstrāde un apstiprināts tās darba uzdevums.
Tukuma pilsētas satiksmes organizācijas un drošības uzlabošanas, transporta attīstības koncepcija 2017.-2023.gadam tiks izstrādāta, ietverot autotransporta infrastruktūru, velotransporta infrastruktūru un gājēju infrastruktūru. Koncepcijas mērķis ir nodrošināt atbilstību Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģijā līdz 2030.gadam noteiktajiem mērķiem un uzdevumiem, kā arī atbilstību Nacionālajā attīstības plānā 2014.-2020.gadam noteiktajiem mērķiem un uzdevumiem.


Attīstības koncepcijas uzdevumi ir izvērtēt Tukuma pilsētā esošo transporta infrastruktūru, noteikt attīstības problēmas, iespējas, attīstības vīziju un attīstības mērķi autotransporta infrastruktūrā, sabiedriskā transporta infrastruktūrā, velosatiksmes infrastruktūrā un gājēju infrastruktūrā, kā arī noteikt šo infrastruktūru uzdevumus mērķu sasniegšanai.
Tukuma pilsētas satiksmes organizācijas un drošības uzlabošanas, transporta infrastruktūras attīstības koncepciju 2017.-2023.gadam plānots izstrādāt līdz 2016.gada 31.augustam.