Aktualitātes
Tukuma novada Izglītības pārvalde uzsāk darbu jaunās telpās

ip
  No 2016.gada 7.marta Tukuma novada Izglītības pārvalde uzsāks darbu jaunās telpās Šēseles ielā 3, Tukumā (ēkā kurā atrodas Tukuma bibliotēka). Tukuma novada Izglītības pārvalde atradīsies ēkas Šēseles ielā 3 otrajā stāvā, ieeja no Raiņa ielas (iepretim Tukuma tirgum). Ēkā darbojas lifts un Izglītības pārvalde būs ērti pieejama gan vecākiem ar maziem bērniem, gan personām ar kustību traucējumiem.

Tukuma novada Izglītības pārvaldes darba laiks:
pirmdienās no 8.00 līdz 18.00
otrdienās no 8.00 līdz 17.00
trešdienās no 8.00 līdz 17.00
ceturtdienās no 8.00 līdz 17.00
piektdienās no 8.00 līdz 16.00
Pusdienas pārtraukums no 12.00 līdz 13.00

Iepriekš jau ticis informēts, ka Tukuma novada Domes ēkas pirmajā stāvā tiek veidots Valsts un pašvaldību vienotais klientu apkalpošanas centrs (VPVKAC), kā rezultātā Tukuma novada Domes administrācijas darba nodrošināšanai bija nepieciešamas papildus telpas. Lai Domes administrācija strādātu vienkopus un uzlabotu Tukuma novada Izglītības pārvaldes sniegtos pakalpojumus, tika nolemts Izglītības pārvaldi pārvietot uz jaunām telpām, tādējādi atbrīvojot telpas Tukuma novada Domes ēkas 3.stāvā un izvietojot tajās Arhitektūras nodaļu un Tukuma novada būvvaldi, bet Izglītības pārvaldes bibliotēkas telpās izvietojot Komunālo nodaļu.


Ņemot vērā iepriekš minēto, 2015.gada 2.decembrī Tukuma novada Izglītības pārvalde izsludināja nomas objekta piedāvājumu atlasi nekustamā īpašuma nomai Izglītības pārvaldes darba nodrošināšanai.
Sludinājumā noteiktajā termiņā pieteicās viens pretendents, piedāvājot nomas objektu Šēseles ielā 3, Tukumā, ar kopējo platību 299,20 m2 uz 12 gadiem. Tā kā iedzīvotājiem ar maziem bērniem vai kustību traucējumiem esošajās Tukuma novada Izglītības pārvaldes telpās ir apgrūtināta piekļuve, viens no galvenajiem nosacījumiem, organizējot nomas objekta piedāvājumu atlasi, bija nodrošināt pieeju gan vecākiem ar maziem bērniem, gan personām ar kustību traucējumiem. Piedāvātās telpas atrodas ēkas pirmajā un otrajā stāvā, kur iedzīvotāju ērtībai ir pieejams arī lifts.
Saskaņā ar iesniegto piedāvājumu nomas objekta kopējās plānotās izmaksas gadā ir 32277,70 euro (bez PVN), iekļaujot telpu nomas maksu, maksu par apkuri un komunālo pakalpojumu izmaksas. Šīs izmaksas paredzēts segt par ieņēmumiem no VPVKAC, neietekmējot pašvaldības budžetu.
Izvērtējot iesniegto piedāvājumu, Tukuma novada Domes 28.janvāra sēdē deputāti atbalstīja lēmumu par līguma slēgšanu ar iznomāšanas pretendentu un pakāpeniski tiks veikta Izglītības pārvaldes pārvietošana uz jaunajām telpām, jo VPVKAC plānots atklāt jau šā gada 1.aprīlī.